ΖΑΕΦ. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Και ενώ το Σάββατο η Μέρκελ επισκέπτεται τα Σκόπια και στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε το συλλαλητήριο φωτιά, νέο μήνυμα περί Μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας έστειλε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.
Σύμφωνα με Σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκειά ομιλίας του στο Πέτσεβο, ανέφερε ότι η Μακεδονική γλώσσα θα είναι πάντοτε Μακεδονική και η Μακεδονική ταυτότητα θα είναι διαπαντός Μακεδονική.
Όλα αυτά την ώρα της δημοσιοποίησης τηλεγραφήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια, που αναφέρει ότι η ΠΓΔΜ φαινόταν διατεθειμένη να δεχτεί την ονομασία Βόρεια Μακεδονία από το 2008, με αντάλλαγμα την αναγνώριση Μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας.
Στο μεταξύ η πίεση αυξάνεται όσο πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, με τον Ζάεφ να δηλώνει ότι η επικύρωση της συμφωνίας για το ονοματολογικό μέσω του δημοψηφίσματος συνιστά ιστορική ευκαιρία, εκτιμώντας πως οι πολίτες θα καταλάβουν ότι αξιοποιώντας αυτή την ευκαιρία θα δημιουργήσουν νέους δρόμους για τα παιδιά τους και θα διασφαλίσουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Μακεδονίας, όπως ανέφερε.

Σχόλια