ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ....ΛΟΓΩ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Έρχεται το Φθινόπωρο και μαζί με αυτό οι έρευνες και οι γεωτρήσεις που έχουν προγραμματιστεί από την Αμερικανική ExxonMobil και τη Γαλλική Total στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και επειδή αισθάνονται αρκετά πλέον άβολα οι Τούρκοι με τη νέα συμμαχία στην περιοχή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου, υπό την ομπρέλα των ΗΠΑ, εθεωρήθη σκόπιμο το γάβγισμα.
Η ανακοίνωση της χθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν, ήταν άκρως απειλητική. 
Μεταξύ των άλλων αναφέρεται, ότι στο Συμβούλιο Ασφαλείας συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Στις προσπάθειες που θα πλήττουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου αλλά και της Τουρκίας, η χώρα μας θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα αυτά, κάνοντας χρήση όλων των μέσων.

Αλλά και ο Τούρκος υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ έκανε δηλώσεις, αναφέροντας ως αναπόφευκτη την έξοδο του πλωτού γεωτρύπανου Fatih στην Ανατολική Μεσόγειο, σε σύντομο χρονικό διάστημα, συμπληρώνοντας, ότι τους τελευταίους 16 μήνες έχουν επενδυθεί 10 δισ. δολάρια για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων. Είπε επίσης, ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Κύπρου χωρίς οφέλη για τους Τουρκοκύπριους.

Σχόλια