ΜΕ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ

ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
Μυστική έρευνα του BBC, απεκάλυψε αυτό που γνώριζαν όλοι, αλλά κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει δημοσίως. Σε όλες τις ποδοσφαιρικές κατηγορίες του Αλγερινού ποδοσφαίρου, η διαφθορά έχει ξεφύγει σε απίστευτο βαθμό.
Επί τρία χρόνια το BBC έκανε μυστική έρευνα για το θέμα, μιλώντας με πρώην και νυν ποδοσφαιριστές, παράγοντες, αλλά μεταξύ των άλλων και μεσάζοντες!!
Η ομολογία ενός από τους ανθρώπους που επιδίδονται σε στήσιμο αγώνων αποκαλυπτική: Είναι εύκολο για τον καθένα να στήσει παιχνίδι. Πρέπει απλά να καταλάβεις τη διαδικασία και τα κόλπα.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Παίκτες και διαιτητές δωροδοκούνται τόσο συχνά στο αλγερινό ποδόσφαιρο, που υπάρχει μέχρι και ημιεπίσημος τιμοκατάλογος, που ανάλογα με τη σημασία του κάθε αγώνα, καθορίζει την ανάλογη τιμή εξαγοράς τους. Π.χ  για να δώσει ένας διαιτητής πέναλτι θα χρειαστούν περίπου 6.500 λίρες. Η ισοπαλία κοστίζει 13.000 λίρες, ενώ η νίκη 50.000 λίρες και πάνω. Οι τιμές αυτές διαμορφώνονται αναλόγως, όταν η σεζόν πλησιάζει στο τέλος της.
Αξιωματούχος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αλγερίας, αναφερόμενος στο τεράστιο πρόβλημα, δήλωσε: Είναι πολιτικό πρόβλημα. Και όταν οι πολιτικοί μπλέκονται στο ποδόσφαιρο, τότε αυτό είναι το τέλος. 
Αλγερινός σχολιαστής ποδοσφαιρικών αγώνων, απεκάλυψε γιατί κανείς δεν ανοίγει το στόμα του: Η Αλγερία δεν είναι χώρα για ήρωες, όσοι μιλήσουν θα είναι τα θύματα.

Σχόλια