ΚΑΛΟΥΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Οργανώσεις που δρούν στα Βαλκάνια και έχουν δημιουργήσει στρατόπεδα στις χώρες της περιοχής, όπως Κόσοβο, Βοσνία και Μαυροβούνιο, χρηματοδοτούμενες από την Σαουδική Αραβία, καλούν τους Ισλαμιστές σε Ιερό Πόλεμο κατά των Σέρβων.
Σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου του Βελιγραδίου για την Ασφάλεια και την Άμυνα, μονο στη Βοσνία, υπάρχουν πάνω από 70 τέτοιου είδους ριζοσπαστικά στρατόπεδα για νέους, κυρίως κάτω των δεκαοκτώ ετών.
Όπως αναφέρεται, πέντε στρατόπεδα παραστρατιωτικών εξακολουθούν να υπάρχουν στο Κοσσυφοπέδιο. Εκεί είχαν εκπαιδευθεί τρομοκράτες του UCK και τώρα μέλη του Ισλαμικού κράτους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 400 μέλη του Κοσσυφοπεδίου εκπαιδεύονται σε αυτήν την ομάδα, ενώ περίπου 100 οικογένειες Αλβανών έχουν ενταχθεί και υπάρχουν 60 παιδιά κάτω των 17 ετών με γονική συναίνεση.
Μία από τις πιο γνωστές ομάδες, είναι η Τσέρνα Μούνια, (Μαύρη Αστραπή), που συχνά κάνει κλήσεις για πόλεμο εναντίον των Σέρβων.
Εκπρόσωποι των Σέρβων και των Αλβανών Κοσοβάρων, ενδέχεται να συζητήσουν για ανταλλαγή εδαφών. Οι Αλβανοί της περιοχής Πρέσεβο στη Νότιο Σερβία, δέχονται να γίνουν αντικείμενο ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, ώστε η περιοχή τους να ενωθεί με το Αλβανοκρατούμενο Κόσοβο και το βόρειο τμήμα του Κοσόβου να ενωθεί με τη Σερβία.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Ο Αμερικανός ναύαρχος James Foggo, διοικητής της Κοινής Συμμαχικής Δύναμης του ΝΑΤΟ, με έδρα τη Σικελία, δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Κοσσυφοπέδιο ότι τα στρατεύματα της KFOR θα αντιδράσουν σε ενδεχόμενα φαινόμενα βίας στην περιοχή.
Η KFOR είναι ισχυρή και δεν βλέπουμε κανένα πρόβλημα στο εγγύς ή μακρινό μέλλον ανέφερε.

 

Σχόλια