ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΣΤΟΥΣ 92 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Τα θύματα από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική στις 23 Ιουλίου, ανέρχονται σε 92 σύμφωνα με τη λίστα που διαβίβασε σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία. Δυο από τους νεκρούς παραμένουν αταυτοποίητοι. Η λίστα με τους νεκρούς περιλαμβάνει και εκείνους που κατέληξαν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία.
Η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέταση συγγενών των θυμάτων στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης και στο Λιμεναρχείο Ραφήνας.
Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 25 μάρτυρες, στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων. Σήμερα εξετάστηκε και ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά το χρόνο της φονικής πυρκαγιάς Βασίλης Ματθαιόπουλος, ενώ οι μάρτυρες από τους εμπλεκόμενους φορείς  θα φθάσουν τους 30. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει διαβιβάσει στην Εισαγγελία τις συνομιλίες στελεχών της κατά τον κρίσιμο χρόνο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι.
Αναμένεται η διαβίβαση του φακέλου με το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 36 τραυματίες παραμένουν στα νοσοκομεία. Εξι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ένα παιδί στο νοσοκομείο Αγία Σοφία.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Σχόλια