ΝΕΚΡΟΣ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ Τ-2 ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

ΣΩΟΣ Ο ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ.
Διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τ-2 Buckeye της 120 Π.Ε.Α στην Καλαμάτα, έπεσε στις 8.50 το πρωί σήμερα στην  περιοχή μεταξύ Τρίπολης και Σπάρτης και συνετρίβη μέσα σε χαράδρα. Το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και πετούσε 7 ναυτικά μίλια βορείως της Σπάρτης Τα συντρίμια του εντοπίστηκαν νοτιοανατολικά της Τρίπολης, σε δύσβατη δασική περιοχή. Οι πιλότοι εγκατέλειψαν το αεροσκάφος με την χρήση των εκτινασσομένων καθισμάτων που διαθέτουν τα αεροσκάφη Τ-2. Τα καθίσματα εκτινάσσονται με μικρή χρονική διαφορά προς διαφορετικές κατευθύνσεις, για λόγους ασφαλείας.
Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους βρέθηκε σώος, αλλά δυστυχώς δεν συνέβη το ίδιο και με τον κυβερνήτη.
Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο Agusta Bell και  εξειδικευμένα μέλη της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και άνδρες τησ Πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της. Με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους Ίκαροι και Ανθυποσμηναγοί.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν, πως ο συγκυβερνήτης προσγειώθηκε σώος στο έδαφος και ειδοποίησε τις αρχές της Πολεμικής Αεροπορίας για το σημείο που βρισκόταν με το κινητό του τηλέφωνο, αλλά ο άτυχος κυβερνήτης που εκτοξεύτηκε προς άλλη κατεύθυνση βρέθηκε νεκρός. 
Ο επισμηναγός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα όπου και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ Τ-2 ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018
Το σημερινό ατύχημα είναι το δεύτερο με τον συγκεκριμένο τύπο εκπαιδευτικού αεροσκάφους μέσα στον χρόνο. Είχε προηγηθεί η πτώση ακόμη ενός αεροσκάφους Τ-2 στις 3 Ιανουαρίου, λίγο μετά την  απογείωσή του από την αεροπορική βάση της Καλαμάτας, αλλά οι δύο χειριστές είχαν διασωθεί.

Σχόλια