ΤΟ 2019 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ S-400 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

  Όπως μετέδωσε το Ρωσικό πρακτορείο Interfax, σύμφωνα με τη Ρωσική κρατική εταιρεία εξαγωγών οπλικών συστημάτων Rosoboronexport, η Ρωσία θα αρχίσει να στέλνει στην Τουρκία εντός του 2019 τα προηγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400. Συγχρόνως, η ίδια εταιρεία ανακοίνωσε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti, ότι ενδέχεται στις συναλλαγές της με τους ξένους εταίρους της, να υποκαταστήσει το δολάριο με εθνικό νόμισμα.
Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ, συνεχίζουν να εκφράζουν την ανησυχία τους, ότι ένα μέλος του ΝΑΤΟ όπως είναι η Τουρκία σχεδιάζει να αποκτήσει τα Ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400, θεωρώντας ότι μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια ορισμένων αμερικανικών οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία, περιλαμβανομένων και των μαχητικών F-35.
Να σημειωθεί ότι το δραστικό βεληνεκές του πυραυλικού συστήματος φτάνει τα 400 χιλιόμετρα. Η Ρωσία συνεχίζει να ενισχύει, είτε άμεσα είτε έμμεσα την παρουσία της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ώστε να καλύψει κάθε κενό που εμφανίζει η πολιτική της Ουάσιγκτον στην περιοχή.

Σχόλια