Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ


ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΟΡΣΤ ΖΕΕΧΟΦΕΡ: Θα στείλουμε σε Ελλάδα και Ιταλία όσους μετανάστες έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου εκεί.

Από τη Βιέννη, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, έριξε το μπαλάκι, δείχνοντας τους πραγματικούς σκοπούς της Γερμανίας. Οι μετανάστες που έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου στις δύο αυτές χώρες πρέπει να σταλούν εκεί ανέφερε. Η Αυστρία δεν θα επηρεαστεί από αυτό επειδή θα στείλουμε ανθρώπους πίσω στα κέντρα διέλευσης στην Ελλάδα και την Ιταλία. Για τα άτομα που ζήτησαν άσυλο στην Αυστρία, αυτό θα ήταν διαφορετικό. Και συνέχισε: Θέλουμε να κάνουμε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά εάν αποτύχουν, θα πρέπει να σκεφτούμε νέα μέτρα από την Τριπλή Συμμαχία, δηλαδή της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ιταλίας.

Ο ΖΕΕΧΟΦΕΡ χθές, συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν και τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. Σύμφωνα με τον Ζεεχόφερ, ο Ορμπάν είναι της άποψης ότι όλοι οι πρόσφυγες στην Ουγγαρία προέρχονται από την Ελλάδα. Κατά συνέπεια, η Ελλάδα είναι υπεύθυνη γι 'αυτό.  
Ο ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΚΟΥΡΤΣ απο την πλευρά του είπε, ότι στόχος είναι να περιοριστεί η μεταναστευτική πίεση μέσω της Μεσογείου. Άρα η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ θα πρέπει να προχωρήσει σε συμφωνίες με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Σχόλια