ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΙΜΝΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

                                          ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΖΩΗΣ.
Μία τεράστια λίμνη κάτω από τον πάγο, ανακάλυψαν επιστήμονες στον Αρη. Εντοπίστηκε για πρώτη φορά τόσο μεγάλος όγκος νερού σε υγρή μορφή στον πλανήτη. Αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη ζωής. Η λίμνη έχει διάμετρο περίπου 20 χλμ. και μοιάζει με στρογγυλεμένο τρίγωνο. Η ανακάλυψη αυτή δημιουργεί ελπίδες για παρουσία και άλλης ποσότητας νερού, ακόμη και ζωής στον πλανήτη Αρη. Σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε στην αμερικανική επιθεώρηση Science.
Ο Άλαν Ντάφι, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Σούινμπερν στην Αυστραλία, παρά του ότι δεν συμμετείχε στη μελέτη, ανέφερε πώς είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που μας κάνει να σκεφθούμε πως η παρουσία νερού στον Άρη δεν είναι μόνο μια προσωρινή ροή όπως έχουν δείξει προηγούμενες ανακαλύψεις, αλλά μια μόνιμη μάζα νερού που δημιουργεί συνθήκες για τη ζωή σε μια παρατεταμένη χρονική περίοδο. 
Να σημειωθεί ότι ο λεγόμενος κόκκινος πλανήτης είναι παγωμένος, ερημικός και άνυδρος αλλά προηγουμένως ήταν ζεστός και υγρός και φιλοξενούσε μια μεγάλη ποσότητα νερού σε υγρή μορφή και λιμνών πριν από τουλάχιστον 3,6 δισ. χρόνια.
ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ  Reuters

Σχόλια