ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΙΑ. 
Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα της Κινέτας, της Καλλιτεχνούπολης, του Νέου Βουτζά, καθώς και στο Μάτι Μαραθώνα. Δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του πρώτου θύματος στην περιοχή της Ραφήνας.
Πριν από λίγη ώρα, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος   έκανε λόγο για κλήση που έλαβε πλήρωμα ασθενοφόρου κι αφορά απανθρακωμένο θύμα στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Η ΕΡΤ έκανε λόγο για δύο θύματα, ένα στη Ραφήνα κι ένα στο Μάτι. αλλά και για τουλάχιστον 25 τραυματίες. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τέσσερις τουλάχιστον τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Δέκα τουρίστες από την Δανία, χάθηκαν το απόγευμα όταν προσπάθησαν να απομακρυνθούν με βάρκα όταν είδαν την φωτιά να πλησιάζει. Πέντε εξ αυτών έχουν διασωθεί, ενώ σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό των υπόλοιπων.
Καλά στην υγεία του εντοπίστηκε ένα παιδί 6 ετών από την Ραφήνα που είχε χαθεί και αναζητούταν από τους γονείς του και την αστυνομία. 
Η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα στην Διεθνή κοινότητα για συνδρομή με εναέρια και χερσαία μέσα κατάσβεσης.
Το αρματαγωγό πλοίο Ικαρία και τη φρεγάτα Έλλη έστειλε το Πολεμικό Ναυτικό προκειμένου να απομακρύνει με ασφάλεια κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών που έχουν βρεί καταφύγιο σε παραλίες, ενώ τρία πλοία του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης και παραπλέοντα σκάφη, κατευθύνονται στην περιοχή σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα.

Σχόλια