ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ !!



Στην Γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung έδωσε συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΔ.
Για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε πως δε συμφωνεί αλλά θα σεβαστεί τη συμφωνία. Ο ίδιος θα είχε αναζητήσει διαφορετική λύση για το ονοματολογικό: Έχω πει ξεκάθαρα ότι δεν μου αρέσει αυτή η συμφωνία. Αλλά λέω επίσης ότι θα τη σεβαστώ ως υποχρέωση της χώρας, εφόσον θα έχει επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή. Αλλά η δική μου, η ΝΔ, θα ψηφίσει κατά. 
Ζήτησε εκλογές το συντομότερο δυνατό καθώς όπως είπε, η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει να προσφέρει πλέον τίποτα στη χώρα. Στις 20 Αυγούστου εκπνέει το τρίτο και τελευταίο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και  χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον. Με εξαίρεση τον τουρισμό η οικονομία δεν αναπτύσσεται, ανέφερε.
Όταν ρωτήθηκε πώς θα χρηματοδοτήσει τη μείωση της φορολογίας που υπόσχεται εφόσον εκλεγεί, απάντησε ότι θα σεβαστεί τους συμπεφωνημένους με τους δανειστές στόχους, ωστόσο υπάρχουν περιθώρια ελιγμών. Συγκεκριμένα ανέφερε: Θέλουμε να εξοικονομήσουμε δαπάνες και να μειώσουμε τους φόρους. Η κυβέρνηση τα τελευταία τρία χρόνια αύξησε τις δαπάνες προσωπικού, μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων, κατά 500 εκατομμύρια ευρώ. Θέλω ένα μικρότερο, αλλά αποτελεσματικότερο κράτος. Αυτό δεν συνεπάγεται απολύσεις αλλά λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με τον αριθμό των ανθρώπων που συνταξιοδοτούνται καθώς και μείωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Θα μείωνα τους φόρους περιμένοντας μεγαλύτερη φορολογική συνείδηση. Όσο για τη δίωξη φοροφυγάδων, υπάρχουν σήμερα καλύτερες δυνατότητες απ΄ ότι παλαιότερα.

Σχόλια