ΔΕΝ ΕΠΕΚΡΙΝΕ Ο ΤΡΑΜΠ ΤΗ ΡΩΣΙΑ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας, άφησε να εννοηθεί, ότι δεν έχει κανέναν λόγο να πιστεύει τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του, αλλά εμπιστεύεται τον Βλαντιμίρ Πούτιν όταν του δηλώνει ότι η χώρα του δεν αναμίχθηκε στην προεκλογική διαδικασία το 2016, ώστε να τον βοηθήσει να κερδίσει την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον. Δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί θα έπρεπε να είναι η Ρωσία, είπε.
Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ, ο Τράμπ έσπευσε να αναρτήσει στο twitter, ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους των Αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών!!
Τόνισε μάλιστα ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα τα πάνε καλά. 
Παρ΄ όλα αυτά, οι δηλώσεις του χαρακτηρίστηκαν προδοτικές από έναν πρώην διευθυντή της CIA, τον Τζον Μπρέναν, ο οποίος άφησε  να εννοηθεί ότι ο Τραμπ θα πρέπει να καθαιρεθεί από το αξίωμά του γιατί διέπραξε προδοσία. Η απόδοση του Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι φτάνει και ξεπερνάει το κατώφλι της Παράβασης καθήκοντος είπε. 
Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, επέρριψε ευθύνες στη χώρα του για την επιδείνωση των σχέσεων των δύο πλευρών. Η σχέση μας με τη Ρωσία ποτέ δεν ήταν τόσο άσχημη, χάρη στα πολλά χρόνια της Αμερικανικής ανοησίας και ηλιθιότητας και τώρα του Κυνηγιού Μαγισσών, έγραψε επίσης στο Twitter. Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών του απάντησε επίσης στο Twitter: Συμφωνούμε.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου μεταξύ των δύο ηγετών, όταν ρωτήθηκε ο Τράμπ εάν θεωρεί υπεύθυνη τη Ρωσία για τις κακές σχέσεις, απάντησε: Θεωρώ υπεύθυνες και τις δύο χώρες. Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ υπήρξαν ανόητες. Όλοι μας ήμασταν ανόητοι. Νίκησα εύκολα τη Χίλαρι Κλίντον και ειλικρινά, τη νικήσαμε. Κερδίσαμε εκείνη την κούρσα και είναι ντροπή να υπάρχει έστω και ένα συννεφάκι πάνω σε αυτό το θέμα.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισήμανε πόσο σημαντικό είναι οι δύο χώρες να συνεργάζονται και επαίνεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ κάποια χρονική στιγμή διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου για να του δωρίσει μια μπάλα ποδοσφαίρου. Και όταν ρωτήθηκε εάν ήθελε να κερδίσει ο Τραμπ τις εκλογές του 2016 και αν είχε δώσει οδηγίες σε Ρώσους αξιωματούχους να τον βοηθήσουν, απάντησε ότι επιθυμούσε μια νίκη του Τραμπ αλλά χαρακτήρισε ανοησίες τους ισχυρισμούς περί ανάμιξης της χώρας του.

Ο Τζεφ Φλέικ, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από την Αριζόνα, δήλωσε εκφράζοντας την οργή του: Ποτέ δεν πίστευα ότι κάποια μέρα θα έβλεπα τον πρόεδρό μας να στέκει στο ίδιο βάθρο με τον Ρώσο πρόεδρο και να επιρρίπτει ευθύνες στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη Ρωσική επιθετικότητα. Αυτό είναι αισχρό.
Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ, έκανε λόγο για προειδοποίηση αδυναμίας στη Μόσχα, ενώ πολλοί Δημοκρατικοί εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον του Τράμπ. Ο Τραμπ εξακολουθεί να πουλάει τις ΗΠΑ στον Πούτιν και τη Ρωσία και η αποτυχία υπεράσπισης των Ηνωμένων Πολιτειών αγγίζει την προδοσία, ανέφερε ο βουλευτής Τζίμι Γκόμεζ, ενώ ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, έκανε λόγο για ενέργειες, που ενίσχυσαν τους αντιπάλους μας ενώ αποδυνάμωσαν τις άμυνές μας και εκείνες των συμμάχων μας.

Σχόλια