ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΦΩΤΙΑ


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ. ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΣ.
ΣΕ ΥΦΕΣΗ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ.
Συνεχίζει να καίει τα Γεράνεια Όρη η φωτιά. Σε δύο κατευθύνσεις, δυτικά και ανατολικά, δηλαδή προς τους οικισμούς των Αγίων Θεοδώρων και προς το Καβιλάρι και το Αλεποχώρι.
Δόθηκε εντολή για προληπτικούς λόγους να εκκενωθούν τρεις οικισμοί στους Αγίους Θεοδώρους και συγκεκριμένα το Λεοντάρι, τη Νέα Πολιτεία και το Κατσιβίρι, ενώ εκκενώθηκαν και τρία μοναστήρια στην περιοχή, όπως και μία παιδική κατασκήνωση στο Αλεποχώρι.
Η φωτιά αφανίζει παρθένο πευκοδάσος στην περιοχή Αέρας, στα Γεράνεια Όρη και στην κατάσβεσή της επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Συνδράμουν 13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα οχήματα και 5 μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. 
Στην περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου Αττικής, επιχειρούν 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές και 1 ελικόπτερο.
Στις πυρκαγιές συνδράμουν 64 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Κύπρο και 2 αεροσκάφη από την Ιταλία. Αναμένεται βοήθεια και από τη Ρουμανία.
Οι νεκροί υπερβαίνουν τους 80. 65 σε αριθμό άνθρωποι παραμένουν νοσηλευόμενοι ενώ 11 βρίσκονται διασωληνωμένοι. Ένας από τους τραυματίες απεβίωσε σήμερα. Η φρεγάτα Έλλη εντόπισε νεκρές 3 γυναίκες και ένα παιδί, ενώ διέσωσε μία 60χρονη γυναίκα και ένα 16χρονο αγόρι.
Από τα 23 παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα τα 9, στον Ευαγγελισμό, το ΚΑΤ, το Σισμανόγλειο, και το Αττικό Νοσοκομείο. Κανένα απο τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Παίδων Αγία Σοφία, δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση .
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που συγκεντρώνει τις αναγγελίες για αγνοούμενους έχει δεχτεί περισσότερες απο 100 κλήσεις για αγνοούμενους, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα. Οι αγνοούμενοι δηλώνονται από τους συγγενείς και τους οικείους τους, καλώντας στον αριθμό -199-
Από τις επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού, έχουν περισυλλεγεί από ακτές και θάλασσα περισσότερα από 700 άτομα και  έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα οι σοροί έξι ατόμων.Αντικείμενα και χρηματικά ποσά που βρέθηκαν, παραδόθηκαν από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών στη Λιμενική Αρχή Ραφήνας. Παροχή συνδρομής από το Λιμενικό Σώμα, Ελληνική Ακτοφυλακή, στον αριθμό έκτακτης ανάγκης του Λιμενικού Σώματος -108- Από το Λιμενικό έχουν διασωθεί όλοι οι Δανοί τουρίστες που αναποδογυρίστηκε η λέμβος τους και συνεχίζονται οι έρευνες για μία ακόμη γυναίκα και τυχόν άλλους για τους οποίους δεν υπάρχει καν γνώση ότι βρέθηκαν στη θάλασσα.

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Χανιά, στο Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας και στο Μετόχι Βρυσσών.

Σχόλια