ΘΡΗΝΟΣ. ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΣΕ 74 ΑΝΗΛΘΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

74 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές. Ο αριθμός των τραυματιών έφτασε τους 187, μεταξύ αυτών και 23 παιδιά. Δέκα από τους τραυματίες βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής τους.  Οι περισσότεροι από τους νεκρούς βρέθηκαν στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης. Απεγκλωβίστηκαν τουλάχιστον 715 άτομα, κυρίως από την περιοχή Μάτι.
Δεν υπάρχει υδροδότηση στην περιοχή  και αγανακτισμένοι πολίτες απευθύνουν έκκληση για να αποκατασταθεί η υδροδότηση άμεσα ώστε να σβήσουν μικροεστίες φωτιάς που εξακολουθούν να υπάρχουν, ώστε να αποφευχθούν επικείμενες αναζωπυρώσεις, αλλά και να φιλοξενήσουν όσους δεν έχουν πού να μείνουν αφού κάηκαν τα σπίτια τους. 
Χθές βράδυ, σε αυτοσχέδιο νοσοκομείο μετατράπηκε το λιμάνι της Ραφήνας. Εννέα περιπολικά σκάφη της ακτοφυλακής, δύο στρατιωτικά, και δεκάδες ιδιωτικά κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν, ώστε να κατεβάζουν στο λιμάνι, όσους ανθρώπους έχριζαν βοήθειας. Μέσα σε μισή ώρα αφανίστηκε  από την πυρκαγιά ο Νέος Βουτζάς από την κορυφή, με τις φλόγες να σαρώνουν τα πάντα στην πλαγιά όπου βρίσκεται ο οικισμός, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Στο αίτημα των Ελληνικών αρχών πρός την ΕΕ για βοήθεια, ανταποκρίθηκαν θετικά η Κύπρος, η Ισπανία και η Γαλλία.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η Κυπριακή αποστολή αποτελείται από 60 μέλη πυρόσβεσης, 20 μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, 20 δασοπυροσβέστες και 20 μέλη της πολιτικής Άμυνας.

Σχόλια