ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. 4 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Πυροσβέστες εντόπισαν απανθρακωμένη ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της, στον Νέο Βουτζά. Σε μικρή απόσταση είχε βρεθεί άλλος ένας νεκρός, απανθρακωμένος, μέσα στον δρόμο.
Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά δυστυχώς έχει αυξηθεί σε τέσσερις.
Να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή βρέθηκε απανθρακωμένος ένας άνδρας στην θέση του συνοδηγού, ενώ ένας τέταρτος νεκρός βρέθηκε μέσα σε σκάφος.
Αυτή την ώρα πολίτες αναζητούν συγγενείς τους που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής. 
Ο Δήμαρχος της Ραφήνας κ. Μπουρνούς, ανέφερε ότι είδε ανθρώπους γεμάτους εγκαύματα να στέκονται στην άκρη του δρόμου περιμένοντας για βοήθεια, ενώ έκανε λόγο για τουλάχιστον 200 καμένα σπίτια. 
Πολλοί κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της φωτιάς και των πυκνών καπνών.
Συνεχίζεται η μεταφορά σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία ατόμων που χρίζουν νοσηλείας με το ΕΚΑΒ που κινείται εντός των πληγεισών περιοχών με τη συνοδεία πυροσβεστικών οχημάτων. 
Τέσσερις κινητές μονάδες και δύο ειδικές μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών, βρίσκονται στη Ραφήνα.
Η Περιφέρειας Αττικής διέθεσε κλίνες σε συνεργασία με τον πρόεδρο Ξενοδόχων Αττικής κ. Βασιλικό, για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, ενώ έχει εξασφαλιστεί η παροχή νερού και τροφίμων με τη βοήθεια του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στο μεταξύ ο επίτροπος Ανθρωπιστικής βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα ενεργοποίησε το μηχανισμό πολιτικής προστασίας, ζητώντας τη βοήθεια της ΕΕ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Σχόλια