ΦΡΕΝΟ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ


Παρά τις πιέσεις των Γερμανών, Γάλλοι, Δανοί και Ολλανδοί, μπλόκαραν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Σκοπίων και Αλβανίας στο Λουξεμβούργο.
Οι χώρες αυτές εξέφρασαν αντιρρήσεις, διότι δεν διαπιστώθηκαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό των χωρών προς ένταξη, κρίνοντας ότι πριν ολοκληρωθούν οι αλλαγές στο εσωτερικό της ΕΕ, δεν θα ήταν λογικό να ενταχθούν νέες χώρες.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Στέφ Μπλοκ, εξέφρασε την άποψη ότι Αλβανία και Σκόπια δεν έχουν σημειώσει αρκετή πρόοδο σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν το κράτος Δικαίου.
Όμως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, ώστε να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της ένταξης το πιθανότερο μετά το δημοψήφισμα για το ονοματολογικό στα Σκόπια.
Αρκετές χώρες της ΕΕ υποστηρίζουν την ένταξη των έξι χωρών των δυτικών Βαλκανίων, επειδή στην περιοχή η ανάμειξη της Ρωσίας γίνεται όλο και πιο έντονη.

Η Γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποστηρίξει την Αλβανία και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στην πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ.

Σχόλια