ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΟΤΖΙΑ



Στον τηλεοπτικό σταθμό 1TV μίλησε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζάεφ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνησή του δεν έχει καταλήξει ακόμα στο ακριβές ερώτημα του δημοψηφίσματος. Το ερώτημα ανέφερε θα σχετίζεται με το ονοματολογικό,
την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ.
Μεταξύ των άλλων αποκάλυψε ότι οι νομικές υπηρεσίες του κράτους προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να μην υπογράψει ο Πρόεδρος της χώρας Ιβανόφ, την κύρωση της συμφωνίας από την Βουλή.

Για την θέση της Γαλλίας που αντιδρά στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ είπε: Με χαροποιεί που πολλές χώρες ενθαρρύνουν τη Γαλλία να πάρει μια θετική απόφαση. Η θέση της Γαλλίας ίσως να οφείλεται σε κάποιες διαφορές στο εσωτερικό της χώρας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Γαλλίας και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς πραγματοποιεί τηλεφωνικές επαφές κάθε μέρα σαν να ασκεί πιέσεις για τη δική του χώρα.

Ο Ζόραν Ζάεφ διεμήνυσε επίσης ότι θα φύγει εάν αποτύχει το δημοψήφισμα. 

Καθ' όλη τη διάρκεια της συνέντευξης αναφερόμενος στη χώρα του, την αποκαλούσε Μακεδονία και όχι Βόρεια Μακεδονία, όπως προβλέπει η συμφωνία. 

Καθ' όλη τη διάρκεια της συνέντευξης αναφερόμενος στη χώρα του, την αποκαλούσε Μακεδονία και όχι Βόρεια Μακεδονία, όπως προβλέπει η συμφωνία

Σχόλια