ΟΧΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ



ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΝΤΕΣ. TO MHNYMA ΞΕΚΑΘΑΡΟ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΩΘΗΣΕ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ
Χιλιάδες κόσμου σήμερα στα συλλαλητήρια για τα δίκαια της Μακεδονίας σε 24 Ελληνικές  πόλεις, στο κάλεσμα της Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Η κεντρική συγκέντρωση διοργανώθηκε στην Πέλλα για συμβολικούς λόγους, ως γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Παρών εκεί και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Συνθήματα ακούστηκαν κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όταν το όνομά του αναφέρθηκε από τους ομιλητές. Ο Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, στην ομιλία του, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι παραχαράσσει την ιστορία, ενώ επιτέθηκε λεκτικά και εναντίον υπουργών, με αφορμή τις δηλώσεις τους γύρω από το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
Και όταν ακόμα οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν, ο κόσμος δε έλεγε να φύγει από την κεντρική πλατεία Μέγας Αλέξανδρος. Έτσι έστησαν χορό, ενώ ακουγόταν τραγούδια σχετικά με τη Μακεδονία.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 
Επεισόδια στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, λίγο πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης, όταν εμφανίσθηκε ομάδα νεαρών του αντιεξουαστικού χώρου, που κρατούσαν πανό και φώνάζαν συνθήματα. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση κινήθηκαν προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει η πρώτη εστία έντασης, με την κατάσταση να εκτονώνεται, αλλά όταν έφθασαν και άλλοι πολίτες, προκειμένου ακολούθησε νέος γύρος επεισοδίων, με συμμετοχή και αστυνομικών, που προσπάθησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς του αντιεξουσιαστικού χώρου από την πλατεία. Στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων οδηγήθηκαν τέσσερις νεαροί. Ένας από τους αστυνομικούς έφερε τραύμα στο κεφάλι και χρειάσθηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

ΕΔΕΣΣΑ
Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Έδεσσα με πλήθος κόσμου με λάβαρα και Ελληνικές σημαίες που βροντοφώναζαν καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Ομιλητές στο συλλαλητήριο, ο Μαλκίδης Θεοφάνης Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, ο δήμαρχος Εδεσσας κ. Γιάννου, η δήμαρχος Σκύδρας Κατερ.Ιγνατιάδου, ο Σεβασμιώτατος Ιωήλ και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών κ.Πατούλης.

Σε όλες τις πόλεις που έγιναν οι συγκεντρώσεις, συνολικά σε 24, ήταν μεγάλες.
Οι συγκεντρωθέντες όλων των ηλικιών έστειλαν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση που διαπραγματεύεται το όνομα των Σκοπίων.

ΠΕΛΛΑ-ΕΔΕΣΣΑ-ΚΑΒΑΛΑ-ΔΡΑΜΑ-ΣΕΡΡΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΒΕΡΟΙΑ-ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΣΙΑΤΙΣΤΑ-ΚΙΛΚΙΣ-ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΘΗΒΑ-ΛΑΡΙΣΑ-ΒΟΛΟΣ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΧΑΝΙΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΑΓΚΑΔΑΣ-ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ-
ΡΟΔΟΣ -ΚΩΣ

Παντού οι συγκεντρωθέντες κρατώντας Ελληνικές σημαίες και πανό υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, φώναξαν συνθήματα, όπως: Η Μακεδονία είναι Ελληνική, Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία, Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία, Ελλάς – Ελλάς – Μακεδονία. 

Στη Σιάτιστα της Κοζάνης, οι κάτοικοι λίγο πριν ολοκληρώσουν το συλλαλητήριο έψαλλαν μαζί με τον Μητροπολίτη Γρεβενών Δαυίδ, τον Ακάθιστο Ύμνο.

Στίς περισσότερες συγκεντρώσεις ακούστηκαν συνθήματα κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Ν. Κοτζιά, όταν τα ονόματά τους αναφέρθηκαν από τους ομιλητές.

Σχόλια