ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΑΤΙΡΑ


ΑΝΤΙΟ.... ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΟΝ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΤΗ, ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ, ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ....
Έφυγε η προσωπικότητα που εξέφρασε μια ολόκληρη εποχή στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης.

Η εξόδιος ακολουθία του Βασίλη Τριανταφυλλίδη, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του  Σωτήρος στην Μητρόπολη Καλαμαριάς. Πλήθος κόσμου για να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο ηθοποιό, σεναριογράφο, ποιητή, ζωγράφο… που έφυγε από τη ζωή την Δευτέρα, σε ηλικία 78 χρόνων. Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, πολιτικοί, αλλά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ήταν εκεί για να τιμήσουν και να αποχαιρετήσουν έναν σπουδαίο Έλληνα.
Τραγική φιγούρα η σύντροφος της ζωής του Χαρίκλεια η οποία έφτασε υποβασταζόμενη από την κόρη τους Κορίνα στην Μητρόπολη της Καλαμαριάς. Τα τελευταία χρόνια του, ήταν πολύ δύσκολα λόγω του χαμού του αγαπημένου γιού του, Νίκου Τριανταφυλλίδη τον Ιούνιο του 2016.

ΕΙΧΕ ΠΕΙ... ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΤΟΝ ΕΞΈΦΡΑΖΕ... Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο προσφυγικό γκέτο της Kαλαμαριάς. Πρόσφυγες οι γονείς μου από τον μαρτυρικό Πόντο. Φτωχοί, πεινασμένοι και απελπισμένοι. Φτωχή, και πεινασμένη και η δική μου η γενιά. Δουλεύω απ’ τα πέντε μου χρόνια… Έφτασα σ’ αυτή την ηλικία κι ακόμα δεν έχω παίξει. Eλπίζω, όμως, στα παιδιά μου, στα παιδιά όλου του κόσμου. Aπό μικρός ήλπιζα κι έτσι μεγάλωσα. Eλπίζοντας.....
 
Τα λεφτά ελάχιστα και τα όνειρα μεγάλα. Tαβέρνες, αναψυκτήρια, καμπαρέ… Mεγάλο σχολειό το καμπαρέ… Mπαλέτα, τραγουδιστές, ζογκλέρ, κωμικοί. Kι όμως, εγώ είμαι καλύτερος, έλεγα μέσα μου. Tο έλεγα και το πίστευα. Προσπαθούσα, δούλευα μέρα και νύχτα μπρος στον καθρέφτη. Έγραφα ακατάπαυστα...

ΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πως ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.
 

Tι να πεις για τους Έλληνες. Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες για να πιουν στιγμιαίο καφέ!

Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.

Tα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πως θα χάσει δέκα κιλά και που θα βρει πάρκινγκ. 

Είμαστε η μοναδική αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους.
Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφοράμε όλοι για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι.  
Έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ
Απο που προήλθε το συγκεκριμένο ψευδώνυμο; Ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του εξήγησε ότι επέλεξε το συγκεκριμένο όνομα καθώς ήταν ακριβώς το αντίθετο με τον Dirty Harry, που εκείνη την εποχή διέγραφε τη δική του πορεία στις μεγάλες οθόνες.

Η κηδεία του στο Δημοτικό κοιμητήριο της αγαπημένης του Καλαμαριάς, στο μέρος που μεγάλωσε ως προσφυγόπουλο, στο μέρος που πάντα είχε την καρδιά του.

Σχόλια