ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ

 
ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΜΕΣΩ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ.
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Επίτροπος Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ, δήλωσε ότι οι χρηματαγορές θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν. Μία δήλωση που προκάλεσε την οργή όλου του πολιτικού κόσμου και όχι μόνο στην Ιταλία με τον ηγέτη της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι να ζητά την άμεση παραίτηση του Γερμανού επιτρόπου. «Είναι τρελό, στις Βρυξέλλες είναι ξεδιάντροποι. Ο Έτινγκερ δηλώνει ότι οι αγορές θα μάθουν στους Ιταλούς να ψηφίζουν σωστά. Αν αυτό δεν είναι απειλή, τότε...! Εγώ, δεν φοβάμαι» έγραψε στο Twitter ο Σαλβίνι.
«Θα έπρεπε να παραιτηθεί σήμερα το απόγευμα», πρόσθεσε ο ηγέτης της Λέγκα, σε βίντεο που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook.

Η φράση του Γκίντερ Έτινγκερ, αναρτήθηκε από τον ίδιο και έναν δημοσιογράφο, μέσα απο μία συνέντευξη που παραχώρησε ο Γερμανός επίτροπος στην Deutsche Welle.
Ακόμη και το κεντροαριστερό, φιλοευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα ανέβασε τους τόνους: Κανείς δεν μπορεί να πει στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν, και οι αγορές λιγότερο από τον καθένα. Πρέπει να σεβαστείτε την Ιταλία.
Η Κομισιόν τήρησε αποστάσεις, με τον εκπρόσωπό της Μαργαρίτη Σχοινά να δηλώνει ότι οι Ιταλοί και μόνο οι Ιταλοί θα αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους, κανείς άλλος.
Δηλώσεις έκανε και ο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, λέγοντας ότι
δεν θα αποφασίσουν οι αγορές το μέλλον της Δημοκρατίας. Ζητώ από όλους συνέχισε, να σεβαστούν τη βούληση των Ιταλών.

Σχόλια