<< ΝΤΟΥ>> ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΟ ΣτΕ


Εισβολή στο ΣτΕ το απόγευμα της Δευτέρας την ώρα που συνεδρίαζε η Ολομέλεια για το ασφαλιστικό και συζητούσε τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα, η Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης,
Ο αστυνομικός που βρισκόταν στην σκοπιά τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθειά του να εμποδισει την είσοδο των εισβολέων, οι οποίοι ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες και επιτέθηκαν ταυτόχρονα από τα αριστερά και τα δεξιά του κτιρίου. Οι περισσότεροι έμειναν απ' έξω και 10 από αυτούς μπήκαν στο προαύλιο και στην είσοδο του ΣτΕ, πέταξαν μπογιές και μπουκάλια μπύρας, έσπασαν τζαμαρίες και κατέστρεψαν το μηχάνημα της εισόδου που ελέγχει για μεταλλικά αντικείμενα. 
Η Διάσκεψη της Ολομέλειας που διεξαγόταν σε αίθουσα του 2ου ορόφου δεν διακόπηκε.

Με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, οι εισβολείς στο ΣτΕ αναφέρουν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτίριο λόγω της απόφασης του που έκρινε συνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλου για τη μείωση των συντάξεων. 
Στο κείμενο που αναρτήθηκε μεταξύ των άλλων αναφέρεται: Μόνο στον καπιταλισμό, από όσα συστήματα είχαν ποτέ οι άνθρωποι στην ιστορία τους, η ηλικιωμένος και η ηλικιωμένη, λογίζονται ως σκουπίδια. Κι έχουν υπάρξει συστήματα, με τα σημερινά μέτρα, πιο βάρβαρα από τον καπιταλισμό. Πάντα ο φτωχός είχε τη μοίρα του κι ο φτωχός που γέρασε ακόμα χειρότερη. Μόνο όμως σήμερα αυτό είναι θεσμισμένο και θα έλεγε κανείς γίνεται μέρος του «πολιτισμού». Αυτό που ίσχυε για τα γερασμένα άλογα νομοθετείται τώρα και για ανθρώπους.  Είμαστε βέβαιοι πως με την κοινωνική ειρήνη που επικρατεί ούτε αυτή η σειρά μειώσεων των συντάξεων θα είναι η τελευταία. Το κεφάλαιο θέλει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης θέλει να αντικαταστήσει το κράτος ως συλλέκτης εισφορών και επενδυτής αυτών των κεφαλαίων. Η ΕΕ και το ΔΝΤ θέλουν να γλιτώσουν χρέος και να πετύχουν την πλήρη εναρμόνιση με την φιλελεύθερη ατζέντα. Τα αφεντικά πιέζουν αφόρητα για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, στην πραγματικότητα θέλουν να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς και μέσω της μείωσης αυτών των εισφορών. Ο Σύριζα, όπως και η ΝΔ θα κάνουν ότι χρειάζεται ως κυβερνητικός πόλος εξουσίας στο σύστημα για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της κορυφής της πυραμίδας. Από την πλευρά του κράτους δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι επιδιώκει τη συνέχιση, έως την ολοκλήρωση, αυτής της οικονομικής και ηλικιακής ευγονικής.

 

Σχόλια