ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ



<< Η αντιπαράθεση κλιμακώνεται σε περισσότερα από ένα μέτωπα. Οι δύο Νατοϊκοί εταίροι ερίζουν επί δεκαετίες για τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Ο Πάνος Καμμένος τα λέει έξω απ' τα δόντια και αρέσκεται σε ξεκάθαρα λόγια, ακόμη κι όταν μιλά για ξένους πολιτικούς όπως για τον Τούρκο πρόεδρο. Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί του προέδρου των ΑΝΕΛ δείχνουν πάνω από όλα ένα πράγμα, ότι οι σχέσεις των δύο ιστορικά εχθρικών μεταξύ τους Νατοϊκών εταίρων κατευθύνονται προς ένα νέο ναδίρ >>.
Αυτά μεταξύ των άλλων σχολιάζει ο Γερμανικός Τύπος με ανταπόκριση που δημοσιεύεται σε δύο συγχρόνως εφημερίδες. Την Frankfurter Rundschau και την Badische Zeitung. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει ο ανταποκριτής στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος χαρακτήρισε <<τρελό>> τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. Το δημοσίευμα επίσης σημειώνει ότι αφορμή κατά κύριο λόγο στις επιθέσεις Καμμένου, είναι η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών επί πέντε εβδομάδες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Και συνεχίζει: Την ώρα που η Ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει ανεπιτυχείς έως τώρα προσπάθειες για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, η Τουρκία ζητά την έκδοση οκτώ Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016 και ζήτησαν άσυλο. Ο Ερντογάν κατηγορεί τους Έλληνες ότι προστατεύουν τρομοκράτες

Στην ανταπόκριση αναφέρεται και το Ελληνικό χρέος. Η  Süddeutsche Zeitung γράφει ότι ο Όλαφ Σολτς δεν μπορεί να αποφύγει μια πικρή αλήθεια. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει ότι η Αθήνα θα εξοφλήσει σε 60 χρόνια πάνω από 300 δισ. ευρώ. Ο Σολτς μπορεί να κάνει δύο πράγματα. Να εγκρίνει με πραγματισμό μια ελάφρυνση χρέους ή να παίξει με τον χρόνο, αρνούμενος μεγαλύτερες παραχωρήσεις. Στη δεύτερη περίπτωση ο Σολτς θα συμπεριφερόταν όπως ο Σόϊμπλε. Η εφημερίδα θεωρεί οι δανειστές πρέπει να κρατήσουν την Αθήνα υπό εποπτεία και να επιβληθούν περιορισμοί μέχρι να διευθετηθεί η αποπληρωμή του χρέους.

Σχόλια