ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ



Στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που τη έχουν καταλάβει τις τελευταίες ημέρες, ενισχύθηκαν και απο άλλους που μετέβησαν από τον καταυλισμό της Μόριας.
Πολίτες που συγκεντρώθηκαν γύρω απο την πλατεία απαίτησαν την άμεση εκκένωση της. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αρνούνται να αποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους, που είναι κατα κύριο λόγο το άσυλο που ζητάνε και ο απεγκλωβισμός τους από το νησί. Σε ενίσχυση τους έσπευσαν πολίτες του αριστερού και του αντεξουσιαστικού χώρου καθώς και ομάδα αλληλέγγυων.
Ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν μεταξύ των πολιτών και των προσφύγων και μεταναστών.
Η ένταση συνεχίζεται. Πολίτες πετάνε μπουκάλια νερό προς τη μεριά των προσφύγων και κατά διαστήματα επιχειρούν να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να φτάσουν στους πρόσφυγες. Η αστυνομία κάποια στιγμή χρησιμοποίησε και χημικά πέραν της απώθησης.
Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8 το βράδυ αμέσως μετά την καθιερωμένη από στρατιωτικό άγημα υποστολή της σημαίας σε παρακείμενο στην πλατεία χώρο. Στο ίδιο σημείο είχε συγκεντρωθεί πλήθος πολιτών ως ένδειξη συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στις τουρκικές φυλακές Έλληνες στρατιωτικούς. 
Στην πλατεία Σαπφούς έχει μεταβεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Σχόλια