ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΕΒΡΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ 7000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ



Κινήσεις οργάνωσης Σρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού και ίδρυση Στρατηγείου Αρχιπελάγους, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου  Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής Αγίου Κηρύκου παρακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.
Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε πως εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους. Αλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο.
Να σημειωθεί ότι η εκπαίδευση και στα τρία Σώματα είναι καθημερινή. Υψηλόβαθμα στελέχη εξαίρουν το αξιόμαχο, αλλά και το πολύ υψηλό επίπεδο του Ελληνικού στρατού.
Στρατός και Ναυτικό, αποκτούν πλέον αυξημένη διασύνδεση και συντονισμό. 

Είμαστε υπερήφανοι για εσάς, είμαστε υπερήφανοι για τα μόνιμα στελέχη μας, είμαστε υπερήφανοι για τους Εθνοφύλακές μας, είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε Έλληνες, διαμήνυσε από την Ικαρία ο υπουργός. 
Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε. Δεν θα μπορέσουν να φέρουν τη διχόνοια στον Ελληνικό λαό και αυτό το αποδεικνύετε πρώτα από όλα εσείς που είστε σήμερα εδώ μαζί με το μόνιμο προσωπικό, οι Εθνοφύλακες. Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό Ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων,σημείωσε μεταξύ των άλλων: Παρά το γεγονός ότι υπέστησαν τεράστιες περικοπές, όχι απλώς δεν γονάτισαν, όχι δεν έσκυψαν, όχι δεν λύγισαν, αλλά στάθηκαν όρθια εκμεταλλευόμενα ακόμα και αυτή την κρίση, προκειμένου τα μέσα που διαθέτει η πατρίδα να είναι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα, να γίνεται καλύτερη εκπαίδευση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα δύσκολα χρόνια. Η Ελλαδα μετατρέπεται σε μία χώρα που θα εκμεταλλεύεται τον φυσικό της πλούτο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη για την άμυνα της πατρίδας μας επεκτείνεται στα όρια της οικονομικής ζώνης, επεκτείνεται δηλαδή αρκετές εκατοντάδες μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό σημαίνει αναδιοργάνωση, σημαίνει περισσότερα μέσα, τα οποία παρά την κρίση θα καταφέρουμε να τα έχουμε.

Σχόλια