ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ


Tη στιγμή που τα σενάρια για στημένη επιχείρηση με Τούρκους κομάντος που περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να συλλάβουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς επικρατούν, την ώρα που στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μιλάνε ανοικτά για ενέδρα που στήθηκε στα σύνορα και αφήνουν υπόνοιες ότι κάτι πολύ περίεργο συνέβη, έρχονται νέες αποκαλύψεις σχετικά με το γεγονός.
Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως όταν η Ελληνική περίπολος ακινητοποιήθηκε από την ομάδα των Τούρκων, ο Έλληνας ανθυπολοχαγός κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο τον ταξίαρχο της περιοχής του εξηγώντας του τι είχε συμβεί. Η συνομιλία τους κράτησε τουλάχιστον δέκα λεπτά.
Στην συνέχεια ο Ταξίαρχος κάλεσε τον Τούρκο αξιωματικό, υπεύθυνο της τουρκικής ομάδας που είχε συλλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ζητώντας του να τους αφήσει και να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους, όπως παγίως συνέβαινε ως τώρα σε περιπτώσεις που η Ελληνική ή η Τουρκική περίπολος περνούσε την μεθόριο γραμμή και βρισκόταν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Η απάντηση όμως απο την απέναντι πλευρά ήταν αρνητική. Μετά απο συζήτηση αρκετής ώρας ο Τούρκος αξιωματικός δήλωσε ότι δεν μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο  Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς το θέμα είχε ήδη ανατεθεί στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή.

Όλα δείχνουν πλέον  ότι οι Τούρκοι είχαν προσχεδιάσει τη σύλληψη και την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Έμπειροι στρατιωτικοί αποκλείουν το γεγονός ότι έχασαν τελείως των προσανατολισμό τους και βρέθηκαν στο Τουρκικό έδαφος.

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μανούσος Παραγιουδάκης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ: Ήταν στημένο το θέμα. Ποτέ μια αντίστοιχη περίπολος δε θα μπορούσε να συλλάβει τη δική μας περίπολο. Τα παιδιά αυτά ήταν και κατάλληλα προετοιμασμένα, είχαν οπλισμό, σφαίρες. Μια αντιστοιχία υπάρχει και απέναντι. Δεν μπορούσαν λοιπόν δύο Τούρκοι στρατιωτικοί να συλλάβουν τους δικούς μας σε καμία περίπτωση. Πολύ περισσότερο αυτό που ακούστηκε και διέρρευσε ότι τους συλλάβανε στο δικό μας έδαφος. Αυτό αποκλείεται. Πρέπει να ήταν κάποια άλλη δύναμη, εκπαιδευμένη για να κάνει αυτό το πράγμα. Πιστεύω ότι πρέπει να ήταν κάποια ομάδα ειδικών δυνάμεων που είχε ετοιμαστεί για να υφαρπάξει δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Σχόλια