ΣΕΡΒΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ



Για έλεγχο των κινήσεων στην περιοχή, παράνομο εμπόριο όπλων, ναρκωτικών και λευκής σαρκός, όπως τουλάχιστον ειπώθηκε απο πλευράς των Σέρβων, δημιουργήθηκε μεθοριακό επεισόδιο με την είσοδο Σέρβων κομάντος της στρατοχωροφυλακής, στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Άμεσα κοινοιτοποιήθηκε η αστυνομία της περιοχής, αλλά και  Τούρκοι και Αμερικανοί στρατιωτικοί οι οποίοι έφεραν θωρακισμένα ΤΟΜΠ ενω πέταξε και ένα ελικόπτερο. 
Ο Αλβανός δήμαρχος της Kamenica Shaip Surdulli κάνοντας δηλώσεις στον Αλβανικό τύπο, ανέφερε ότι οκτώ μέλη του Σερβικού στρατού περιπολούσαν μέσα στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου.Οι Σέρβοι ήρθαν από το χωριό Březnice της Σερβίας, και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Η Σερβία με την συνδρομή των Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών έχει κινητοποιηθεί στην περιοχή του Β. Κοσυφοπεδίου για τον έλεγχο μεταφοράς όπλων στο Πρέσεβο εντός της Σερβίας στους Αλβανούς  που ζουν εκεί και διότι ετοιμάζουν διπλή απόσχιση, του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου που κατοικείται στην πλειοψηφία από Σέρβους και της Σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας.
Να σημειωθεί ότι οι Σέρβοι έχουν ενισχύσει της δυνάμεις τους στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο. Εκτός των άλλων έχουν μεταφέρει στην περιοχή αδιευκρίνιστο αριθμό αρμάτων μάχης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ΝΑΤΟ έχει 5.000 στρατιώτες αναπτυγμένους στο Κόσοβο.
Η Σερβία δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και το θεωρεί Σερβική επαρχία.

Στήριξη είχαν οι Σέρβοι πριν ένα μήνα και απο τον Αυστριακό αντικαγκελάριο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος δήλωσε ότι το Κόσοβο είναι αναμφισβήτητα τμήμα της Σερβίας.

Σχόλια