ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ. ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

 

Oκτώ Ελληνικά πλοία και έντεκα Τουρκικά πέριξ των Ιμίων.

Hürriyet: Από τις 14.30 το μεσημέρι υπάρχει συγκέντρωση πλοίων στις βραχονησίδες, καθώς τα Ελληνικά πλοία είναι οκτώ, ενώ με την προσέλευση δύο πλοίων ακτοφυλακής και δύο ταχύπλοων, οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή φτάνουν στα 11 πλοία. Στις 14.45 δύο ταχύπλοα με οπλισμένους Έλληνες στρατιώτες, έπιασαν την προσοχή των τουρκικών δυνάμεων όταν έφυγαν από τη Λέρο και περνώντας στο ένα μίλι από τα Ίμια, πήγαν στη Κω.

Όπως ανέφεραν τουρκικά ΜΜΕ το επίπεδο ασφαλείας στα Ιμια βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο μετά το επεισόδιο τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, κάνοντας αναφορά και στο έντονο διάβημα διαμαρτυρίας για το συμβάν στα Ιμια του Ελληνικού ΥΠΕΞ και την κλήση του Τούρκου Πρέσβη.
 
Απαντώντας σε ερώτηση του Μιχ. Ιγνατίου, εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: Έχουμε επίγνωση των αναφορών των μέσων ενημέρωσης για αυτό το συμβάν. Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν καθιερωμένα διπλωματικά κανάλια για την αντιμετώπιση θεμάτων του Αιγαίου. Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να λάβουν μέτρα που θα μειώσουν την τρέχουσα κατάσταση. Ως θέμα αρχής, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Σχόλια