ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Ιδιαίτερο βάρος έδωσαν όπως ήταν φυσικό Σκοπιανά μέσα ΜΜΕ στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Συμπεραίνουν πλέον ότι τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για την άμεση εύρεση ονόματος.

Η Ελληνική αστυνομία ανακοίνωσε ότι 140.000 άτομα παρακολούθησαν τη διαδήλωση με σύνθημα Η Μακεδονία είναι Ελληνική, στο κέντρο της Αθήνας. Έφθασαν εκεί από όλες τις γωνιές της Ελλάδας με 283 λεωφορεία.

Στη διαμαρτυρία, ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης επέκρινε την Ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική και ζήτησε δημοψήφισμα. Αν η κυβέρνηση σκέφτεται ακόμη να υπογράψει την έγκριση για ένα σύνθετο όνομα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να ζητήσει για το θέμα το Ελληνικό έθνος. Καλώ τους Βουλευτές να ζητήσουν δημοψήφισμα δήλωσε.
Στην πλατεία Συντάγματος, μόλις 800 μέτρα μακριά, αναρχικοί και αντιφασιστικοί οργανισμοί διοργάνωσαν αντισυγκέντρωση που οδήγησε σε συγκρούσεις και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Η Σκοπιανή κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει προς το παρόν, περιμένοντας με σκεπτικισμό τα νέα απο την Αθήνα, μιας και η Ελληνική κυβέρνηση δεν το έχει δείξει ακόμα, αλλά σίγουρα ειναι προβληματισμένη. 

Σχόλια