ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ


Παραιτήθηκε χθές βράδυ, ο Υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Ο κ. Παπαδημητρίου, αφού επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας, η οποία όπως είπε ήταν μονόδρομος  μετά την παραίτηση και της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου για τη συνεργασία και τόνισε ότι κατανοεί την κατάσταση και αποδέχεται την παραίτηση. 

Όπως όλα δείχνουν είμαστε πλέον κοντά σε έναν ανασχηματισμό - ίσως και εκτός προγράμματος την συγκεκριμμένη ώρα - για να αλλάξει το κλίμα, το οποίο είναι πολύ βαρύ τελευταία, ιδιαίτερα για το έργο κάποιων υπουργείων.


Ο Υπουργός Οικονομίας και η σύζυγος του Ράνια Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παραιτήθηκαν μετά την αποκάλυψη ότι λάμβαναν επίδομα ενοικίου 1000 ευρώ τον μήνα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις πόθεν έσχες, είναι από τις πλέον ευκατάστατες πολιτικές οικογένειες  στην Ελλάδα.

Η κ. Αντωνοπούλου με δήλωσή της είχε ανακοινώσει ότι προχωρά στην επιστροφή των χρημάτων του επιδόματος ενοικίου. 
Μεταξύ των άλλων δήλωσε: Σύμφωνα με το Ν.4336/2015 που δίνει το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επιδότηση διαμονής, εφόσον δε διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα, αιτήθηκα και έλαβα  ένα σημαντικό ποσό ως επιδότηση ενοικίου. Αυτήν την πρόνοια του νομοθέτη απολαμβάνουν από το 1994 όλοι οι βουλευτές που δεν έχουν έδρα την Αθήνα, χωρίς άλλες εισοδηματικές προϋποθέσεις. Διευκρινίζω ότι ως  βουλευτής Επικρατείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αιτήθηκα να λάβω την εν λόγω επιδότηση, παρότι την δικαιούμουν. Πολλούς μήνες μετά της θεσμοθέτησή της πληροφορήθηκα  ότι ως εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης δικαιούμαι επιδότηση, και μάλιστα από συναδέλφους μου. Έτσι κατέθεσα αίτηση και έκτοτε έλαβα συνολικά 23.000 ευρώ για δύο χρόνια. Από τον Αύγουστο 2017, οπότε έληξε η περίοδος για την οποία είχα αιτηθεί την επιδότηση, σταμάτησα να την λαμβάνω, καθώς δεν κατέθεσα νέα αίτηση. Δεδομένου ότι η αντίστοιχη διάταξη για τους εκτός έδρας Βουλευτές βρισκόταν σε ισχύ ήδη από το 1994 και ακολουθείται ακόμα χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί, και δεδομένου ότι όλες οι ενέργειές μου ήταν σύμφωνες με τον νόμο, δεν διανοήθηκα ότι υπήρχε κάτι αμφιλεγόμενο ή μεμπτό στην επιλογή μου, καθώς η επιδότηση αποτελεί τμήμα της αμοιβής μου. Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να προκαλέσω το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ούτε να προσβάλω τον Ελληνικό λαό.
Ζητώ από τους συμπολίτες μου να με κρίνουν για το έργο μου, όπως αποτυπώνεται στην απομείωση της ανεργίας όχι μόνο σήμερα αλλά κυρίως τα δύο πρώτα ιδιαίτερα δύσκολα  χρόνια της διακυβέρνησης  μας.

Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
Το υπουργικό ζεύγος δεν έκανε κάτι παράνομο.  Έκανε χρήση της δυνατότητας που δίνει ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, το οποίο ψηφίστηκε παραµονή ∆εκαπενταύγουστου του 2015 και συγκεκριµένα του νόµου 4336/2015: Συνταξιοδοτικές διατάξεις Κύρωση του Σχεδίου Σύµβασης Οικονοµικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισµό Σταθερότητας και ρυθµίσεις για την υλοποίηση της Συµφωνίας Χρηµατοδότησης.

Σχόλια