ΟΤΑΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ.....


Μία πονεμένη << ιστορία >>. Τρίτη 3/9/2013. Δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο οι διαθεσιμότητες 170 εργαζομένων του νοσοκομείου Παναγία στην Νέα Κρήνη στην Καλαμαριά, που η τότε κυβέρνηση είχει βαλθεί να κλείσει, στερώντας από 300.000 ανθρώπους την πρόσβαση στις υπηρεσίες του.

Σήμερα. Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η δημοτική αρχή της Καλαμαριάς για το εγκαταλελειμμένο κτίριο,  που έχει γίνει καταφύγιο περιθωριακών ατόμων, εγκυμονώντας κινδύνους τόσο για την σωματική ασφάλεια των ανθρώπων όσο και τη δημόσια υγεία.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Θα διερευνηθούν υγειονομικές παραβάσεις, αλλά και τυχόν ποινικές ευθύνες.
Από την ώρα που το κτίριο εγκαταλείφθηκε, παραδόθηκε σε πλιάτσικο, με αποτέλεσμα οι εσωτερικοί χώροι να έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.
Στην αναφορά του Δήμου Καλαμαριάς διατυπώνονται ανησυχίες για τους κινδύνους που εγκυμονούν στούς περιοίκους οι αφύλακτες εγκαταστάσεις.
Το κτιριακό συγκρότημα ανήκει ιδιοκτησιακά σε ιδιωτική εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών  στην οποία  η Δημοτική Αρχή έχει απευθυνθεί κατά καιρούς ζητώντας να υπάρξει φύλαξη, κάτι όμως που δεν πραγματοποιήθηκε.
Υπό τις παρούσες συνθήκες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, ζήτησε να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από το ΑΤ Καλαμαριάς. Στην έγγραφη παραγγελία του, εκτός από τυχόν ποινικές ευθύνες που θα διερευνηθούν, ζητάει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες επικινδυνότητας για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια του κτιρίου, όπως και ο κίνδυνος πρόκλησης σωματικών βλαβών και υγιεινής.
Επίσης ζητάει  να υπάρξει μέριμνα με τη συνδρομή του Δήμου, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ανθυγιεινών καταστάσεων εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Σχόλια