ΙΜΙΑ. ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

 

Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος τα μεσάνυχτα.

 Λιμενικοί: Έτσι ξεκίνησε η κορύφωση της κρίσης το 96.

ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Η τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, προκαλώντας υλικές ζημιές. Δεν  αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός. Το σκάφος του λιμενικού μεταφέρθηκε στη Λέρο για επισκευή.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Τούρκοι κλιμακώνουν την ένταση στο Αιγαίο, μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου αρχηγού στρατού ο οποίος είπε ότι μπορούν οι Τουρκικές δυνάμεις να έχουν μέτωπο και με τους Κούρδους και στο Αιγαίο.
Τις τελευταίες ημέρες, γίνονται συνεχείς παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, ωστόσο, η πρόκληση ζημιών σε σκάφος του Λιμενικού είναι μια εξέλιξη που κρίνετε ως πολύ σοβαρή, ειδικά αν επιβεβαιωθεί ότι το Ελληνικό σκάφος ήταν ακινητοποιημένο και το Τουρκικό έπεσε εσκεμμένα επάνω του.
Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφερόμενα στο θέμα, ρίχνουν το βάρος σε ευθύνη των Ελληνικών σκαφών που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα Καρντάκ, δηλαδή τα Ιμια.
Το σκάφος του Λιμενικού ήταν μήκους 60 μέτρων, Ολλανδικής κατασκευής. Είχε αγοραστεί πριν από 1,5 χρόνο.
Το συμβάν ακολούθησε ένταση και εικονική ναυμαχία μεταξύ Ελληνικών και Τουρκικών πλοίων που έσπευσαν στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Τούρκοι έκαναν παραβιάσεις με ελικόπτερα και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου ανατολικά της Ρόδου, όπου διεξάγουν αεροναυτική άσκηση
Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή.

Σχόλια