ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ..........


Επιστολή έστειλαν στον Ντόναλντ Τραμπ Σκοπιανοί διανοούμενοι, που ανήκουν στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Γκρούεφσκι. Ζήτησαν να μην επιτρέψουν οι ΗΠΑ τον Ελληνικό εκβιασμό όπως γράψανε, για το θέμα της ονομασίας της χώρας τους, προτρέποντας τον Αμερικανό Πρόεδρο να στηρίξει το αίτημα για συνταγματική χρήση του όρου Μακεδονία.
Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρουν: Σας καλούμε ως Μακεδόνες και μελετητές, ως ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την πατρίδα τους, τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και λαμβάνοντας υπόψη τη δέσμευσή σας να σέβεστε και να υποστηρίξετε την κυριαρχία όλων των εθνών, σας ζητάμε να στρέψετε την προσοχή σας στα θεμελιώδη ζητήματα της διαμάχης με την Ελλάδα που θέτουν σε κίνδυνο το ίδιο το όνομά μας. Στην πραγματικότητα, το ύψος της Ελληνικής αδιαλλαξίας στο ζήτημα αυτό εκφράστηκε πρόσφατα από τον Πρόεδρο Παυλόπουλο, όταν είπε πως ίδια η χρήση της λέξης Μακεδονία στο επίσημο όνομα της χώρας μας, αντιπροσωπεύει αλυτρωτισμό.
Η αλλαγή του ονόματος της χώρας σημαίνει αλλαγή του έθνους και της γλώσσας, παραβιάζοντας το δικαίωμα αυτοδιάθεσης. Η Μακεδονική ταυτότητα, που αναπτύσσεται εδώ και αιώνες ως κληρονομιά του λαού μας, η γλώσσα, ο πολιτισμός και η ιστορία, τεμαχίζονται. Η θέση της Ελλάδας απέναντι στη Μακεδονία ξεκινάει από τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913, όταν δόθηκαν τμήματα της Μακεδονίας στην Ελλάδα, οδηγώντας στην απέλαση των Μακεδόνων, καθώς και στην άρνηση αναγνώρισης ύπαρξης Μακεδονικής μειονότητας. Ακόμη και σήμερα, η Ελληνική κυβέρνηση αρνείται να αποδεχθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας  που ζει στη χώρα.

Και μετά απο αυτά και άλλα ψεύδη, τελειώνουν ως εξής την επιστολή: Για το λόγο αυτό, θεωρούμε πως οι συνομιλίες είναι άσκοπες και θα πρέπει να εγκαταλειφθούν. Σας ευχαριστούμε για την ευγενική σας προσοχή και ελπίζουμε για μια θετική απάντηση.

Σχόλια