ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ. ΚΛΕΙΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.

 
Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σε πλήρη εξέλιξη. Δεν τα βρίσκουν ούτε σε αυτό το τεράστιο Εθνικό θέμα.
Η ευθύνη της διαπραγμάτευσης που ξεκίνησε δική σας. Το πρόβλημα της εσωτερικής σας διαίρεσης επίσης δικό σας. Δεν θα σας το λύσει η ΝΔ.
Η ΝΔ θέλει να αποκαλύψουμε δημόσια την διαπραγματευτική μας στρατηγική για ονοματολογικό ΦΥΡΟΜ. Πρόβλημα που εκείνη άφησε άλυτο καθότι ο Μητσοτάκης συγκρούονταν, χωρίς να παραιτηθεί, με εσωκομματικούς αντίπαλους. Συγκρούσεις που συνεχίζονται. Γι' αυτό και αδυνατεί να προτείνει λύση.

Και όλα αυτά την ώρα που  o Πρωθυπουργός της γειτονικής μας χώρας Ζόραν Ζάεβ, δηλώνει, ότι μόνο μέσω αμοιβαίας προσπάθειας θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην εξεύρεση λύσης. 

Είπε επίσης πως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, κατά την οποία συναντήθηκε ο Μάθιου Νιμιτς με τους διαπραγματευτές, δεν υπάρχει πρόταση. 
Δήλωσε αισιόδοξος, τόσο λόγω της προετοιμασίας από πλευράς της κυβέρνησής του, από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργός, όσο και από αυτό που αισθάνεται, την προθυμία εκ μέρους της Ελληνικής πλευράς και από τις συναντήσεις με το Νίκο Κοτζιά, αλλά και από τη συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα.
Εάν η κυβέρνηση παραιτηθεί από το δικαίωμα να είναι ο μόνος κληρονόμος του Μ. Αλεξάνδρου, υπάρχει πιθανότητα να λυθεί το θέμα, είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ο Ζόραν Ζάεβ στη συνέντευξη. Εγώ λοιπόν εκ μέρους της κυβέρνησης παραιτούμαι από το να θεωρώ την "Μακεδονία" τον μοναδικό κληρονόμο του Μ.Αλεξάνδρου. Η ιστορία ανήκει επίσης σε μας, πιθανόν ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας ανήκει επίσης στην Ελλάδα, μέρος της στη Βουλγαρία και σε πολλές άλλες χώρες. Αγωνίζομαι για την ευημερία των πολιτών μου και είμαι πεπεισμένος ότι θα βρούμε λύση. 
Οι πολίτες θα μας ανταμείψουν για το κουράγιο , επειδή πιστεύουμε στις προοπτικές και στο μέλλον παρά να δειλιάσουμε και να μένουμε κολλημένοι στο παρελθόν. Η ώρα τέτοιου είδους πατριωτισμού με τη διατήρηση των δικών μας ιστοριών και παρόμοιων θεμάτων πέρασε. 
Όλος ο κόσμος προχωράει μπροστά με μεγάλη ταχύτητα, εξασφαλίζοντας προοπτική και μέλλον στους λαούς του είπε ο Ζάεβ. Ο,τι θα κάνουμε θα διέπεται από διαφάνεια. Στο τέλος ελπίζω ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί στο δημοψήφισμα μεταξύ των πολιτών. Ας διατηρήσουμε την προσοχή μας και τις επιφυλάξεις μας ώστε η διαδικασία να στεφθεί με επιτυχία.

 

Σχόλια