ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ



Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για να ακυρώσουν προγραμματισμένους πλειστηριασμούς και αστυνομικών δυνάμεων, σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα.  
Να σημειωθεί ότι σήμερα δεν γίνονται πλειστηριασμοί γα χρέη προς τράπεζες, αλλά η διαδικασία αναγκαστικής εκποίησης ακινήτων για χρέη μεταξύ ιδιωτών.
Μια διαδηλώτρια προσπάθησε να πείσει τους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει μπλόκο να της επιτρέψουν να περάσει. Οι υπόλοιποι διαδηλωτές προσέγγισαν τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών. Ακολούθησε συμπλοκή, στη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Ειρηνοδικείο από την πίσω πλευρά του κτιρίου, μέσα απο ένα εργοτάξιο. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.
 Δηλώσεις έκανε προς τους δημοσιογράφους ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που βρισκόταν εκεί και μεταξύ των άλλων ειπε: Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν μαζί με όλο το μνημονιακό μπλοκ θέλουν να γεμίσουν τις φυλακές με πολιτικούς κρατούμενους. Θέλουν να επαναφέρουν με τον χειρότερο τρόπο τις πολιτικές διώξεις και φυλακίσεις. Δεν θα τους περάσει. Οι πλειστηριασμοί που κάνουν θα ανατρέψουν αυτήν την κυβέρνηση. Αυτό το κίνημα θα δημιουργήσει νέες ελπιδοφόρες εξελίξεις για τη χώρα μας.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών ακινήτων πραγματοποιήθηκαν σήμερα και  στην Πάτρα και στο Αγρίνιο.

Σχόλια