ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ. ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ !!

 

Όλα ξεκίνησαν όταν η ενωμένη αντιπολίτευση (Δ. Κόμμα και Κόμμα Σοσιαλιστικής Ένταξης), επιχείρησε να εμποδίσει την διαδικασία εκλογής προσωρινής Γενικής Εισαγγελέως. Το αιτιολογικό ότι αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι βιάστηκε να εκλέξει την προσωρινή Γενική Εισαγγελέα, για να ελέγξει τον θεσμό, ώστε να οδηγηθούν στο ράφι οι καταγγελλόμενες υποθέσεις διαφθοράς και ανάμιξης κυβερνητικών παραγόντων στο οργανωμένο έγκλημα.
Βουλευτές τόσο απο την κυβέρνηση όσο και απο την αντιπολίτευση, λογομάχησαν και κάποιοι από αυτούς ήρθαν στα χέρια. Κάποιοι άλλοι άναψαν καπνογόνα, με την ατμόσφαιρα εντός του Αλβανικού Κοινοβουλίου να γίνει αποπνικτική.

Ενώ την ίδια ώρα, χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωναν έξω από το κτίριο της Βουλής, απειλώντας να εισβάλλουν σε αυτό, πάνοπλοι αστυνομικοί ήταν παρατεταγμένοι έξω απο το κτίριο για να τους αποτρέψουν.
Τελικά η τοποθέτηση της προσωρινής Γενικής Εισαγγελέως Άρτα Μάρκου, πέρασε με 69 ψήφους υπέρ (των κυβερνητικών βουλευτών) και με την αντιπολίτευση όρθια, να χτυπάει τα έδρανα και να προσπαθεί να εμποδίσει την ψηφοφορία.  
Σύμφωνα με τον Αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό Ora News, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος Μπάσα δήλωσε ότι οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να πάρουν στα χέρια τις τύχες τους, διότι η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα. Θα πρέπει να κάνει πίσω, σε αντίθετη περίπτωση θα έρθει αντιμέτωπη με τον κυρίαρχο λαό.
Η κυβέρνηση της Αλβανίας απο την άλλη,υποστηρίζει ότι η αντίδραση της αντιπολίτευσης είναι μια εκδήλωση φόβου που πηγάζει από τις προσπάθειες της, να απαλλάξει τη δικαιοσύνη από τη διαφθορά και την εξάρτησή της από την πολιτική.

Σχόλια