ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Αποστολή Κινέζων στρατιωτών ειδικών δυνάμεων στη μάχη κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών στη Συρία σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η σύμβουλος του Σύριου Προέδρου συζήτησε με Κινέζους στρατιωτικούς αξιωματούχους τη συμμετοχή ειδικών Κινεζικών δυνάμεων στην καταπολέμηση τρομοκρατών από το Ισλαμικό Κίνημα του Ανατολικού Τουρκεστάν  (ETIM), που οι Συριακές δυνάμεις εντόπισαν στην ύπαιθρο της Δαμασκού. 

Την περασμένη εβδομάδα διαμείφθηκαν σημαντικές συνομιλίες Συρίας-Κίνας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την σύμβουλο του Σύριου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ στις 23 Νοεμβρίου, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών  Wang Yi χαιρέτισε τις προσπάθειες της Συρίας για την καταπολέμηση τρομοκρατών του Ισλαμικού Κίνηματος του Ανατολικού Τουρκεστάν.

 Στην δημοσίευση της είδησης το dimpenews αναφέρει, ότι το Κινεζικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να στείλει στη Συρία δυο μονάδες γνωστές ως « Τίγρεις της Σιβηρίας» και «Νυχτερινές Τίγρεις» από τις Ειδικές Λειτουργικές Δυνάμεις στη Συρία για να πολεμήσουν τρομοκράτες από το «Ισλαμικό Κίνημα του Ανατολικού Τουρκεστάν». Η οργάνωση αυτή έχει διαπράξει πάνω από 200 τρομοκρατικές ενέργειες στην Κίνα τα τελευταία χρόνια.

Σχόλια