ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΞΥΛΟ


Πρώτη ημέρα επανέναρξης των πλειστηριασμών με επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ  στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Ομάδα διαμαρτυρομένων επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό
εξαπολύοντας συνθήματα και επιχειρώντας να μπεί στην αίθουσα του δικαστηρίου. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών καθιστώντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα, ώστε οι διαδηλωτές να μην προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους. Οι διαδηλωτές έκαναν χρήση πυροσβεστήρων κατά των αστυνομικών. Τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν την αίθουσα του δικαστηρίου.
Αρκετά άτομα μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο και τον Ευαγγελισμό με τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Ανάμεσά τους ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας και  ο πρόεδρος του κινήματος <<Δεν πληρώνω>>, Λεωνίδας Παπαδόπουλος. 
Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να στήσουν ολόκληρη επιχείρηση για να φυγαδεύσουν δύο συμβολαιογράφους από το κτίριο, που συμμετείχαν στη διενέργεια των πλειστηριασμών.
 
Τελικά από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς έγιναν οι 20. Ολοκληρώθηκαν για 12 ακίνητα, ενώ για 8 αν και ξεκίνησαν δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν.
Να σημειωθεί ότι σήμερα ολοκληρώθηκαν και δυο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μιάς μονοκατοικίας στην Κηφισιά που εκπλειστηριάστηκε για οφειλή 1.430.000 ευρώ και ένας δεύτερος που αφορούσε 5 αποθήκες και οι οποίες εκπλειστηριάστηκαν για οφειλή 500.000 ευρώ.

 Ένταση και επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών ενάντια στους πλειστηριασμούς και ΜΑΤ και στην Θεσσαλονίκη.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα  έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Θεσσαλονίκης,  μεταξύ μελών συντονισμού κατά των πλειστηριασμών και των ΜΑΤ
όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν εντός των γραφείων.  
Διαδηλωτές και έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο της προέδρου του ΣΣΘ στην οδό Τσιμισκή,  όπως και έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος. Στην συνέχεια έγινε πορεία προς τα δικαστήρια, όπου μπήκαν στο κτίριο φωνάζοντας συνθήματα για μισή περίπου ώρα και στη συνέχεια απεχώρησαν.
Οι διαδηλωτές έδωσαν ραντεβου για να αποφασιστεί η συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων τους, στις 4 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην οδό Καλαποθάκη 4, όπου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων.


Σχόλια