ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Ποινική δίωξη σε βάρος του τέως Δημάρχου Καλαμαριάς Χριστόδουλου Οικονομίδη για αδήλωτα εισοδήματα 1,2 εκατ. ευρώ, που φέρεται ότι απέκρυπτε σε τραπεζικούς του λογαριασμού.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε για νομιμοποίηση εσόδων από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Ο φάκελος της δικογραφίας διαβιβάστηκε σε ειδικό εφέτη ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων. 

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται κατόπιν καταγγελιών που έφτασαν, τόσο στον αντιεισαγγελέα Εφετών, Αχιλλέα Ζήση, όσο και στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή της Βουλής, όπου οι εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν ετησίως Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης όσο ασκούν τα καθήκοντά τους και επιπλέον τρία χρόνια μετά το πέρας αυτών. Ελεγκτές της Οικονομικής Επιτροπής και της Οικονομικής Αστυνομίας, έκαναν φύλλο και φτερό τα αρχεία των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρεί ο ίδιος με τη σύζυγό του, σε βάθος ετών. Σύμφωνα με το πόρισμα, ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς, φέρεται να δήλωνε επί μία 10ετία μόνο τα εισοδήματα από τη δημαρχιακή του αποζημίωση.Υπάρχει όμως αδικαιολόγητη απόκλιση 1,2 εκατ. ευρώ την περίοδο 2003-12 και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματα όλων αυτών των ετών.
Με βάση τα παραπάνω, ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης, για τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, σε βαθμό κακουργήματος.
Η Ολομέλεια Εφετών Θεσσαλονίκης, όρισε ειδικό εφέτη ανακριτή, ο οποίος με τη σειρά του θα κληθεί να ερευνήσει την πηγή των φερόμενων ως μαύρων εισοδημάτων και θα καλέσει για απολογία τον κατηγορούμενο.

Σχόλια