ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ


Μέσα στις επόμενες ημέρες η Καταλονία αναμένεται να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της, δήλωσε σήμερα στο BBC ο πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης Κάρλες Πουτζδεμόν.


Και αυτό την ώρα που με το μέρος της Μαδρίτης τάχθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τον αντιπρόεδρό της Φρανς Τίμερμανς να στηρίζει την επέμβαση της Ισπανικής αστυνομίας στο δημοψήφισμα που προχώρησε η Βαρκελώνη για ανεξαρτησία. Χαρακτήρισε μάλιστα το Καταλανικό ζήτημα εσωτερικό θέμα της Ισπανίας.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε: Κανείς από εμάς δεν θέλει να βλέπει βία στις κοινωνίες μας, εντούτοις είναι φυσικά καθήκον κάθε κυβέρνησης να τηρεί το κράτος δικαίου και αυτό κάποιες φορές σημαίνει χρήση βίας ανάλογη των καταστάσεων. Μια άποψη δεν ισχύει περισσότερο, επειδή εκφράζεται πιο δυνατά από μια άλλη άποψη. Η ισπανική κυβέρνηση και η Καταλονία πρέπει να συζητήσουν, ακόμα και αν είναι κοινή αντίληψη ότι η επαρχία αγνόησε τον ισπανικό νόμο με το δημοψήφισμα. Απο τη Δευτέρα η Κομισιόν διεμύνησε ότι το Καταλανικό δημοψήφισμα που διεξήχθη ήταν παράνομο και αντισυνταγματικό. 
Απο την άλλη πλευρά ο ηγέτης της Καταλονίας δήλωσε πως αισθάνεται ήδη πρόεδρος μιας ελεύθερης χώρας. Επικαλέσθηκε γι αυτό τα δύο εκατομμύρια Καταλανών που ψήφισαν υπέρ της απόσχισης της περιφέρειαςαπο την Ισπανία.

Σχόλια