ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ


ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ.
Μάχη έδωσαν οι Τουρκικές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής εναντίον ενόπλων Κούρδων  στην περιοχή της Μούγλας, απέναντι από τα Δωδεκάνησα και είναι η πρώτη φορά που το Κουρδικό ΡΚΚ κάνει την εμφάνιση του σε μια περιοχή τόσο δυτικά.
Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας,Süleyman Soylu, ανέφερε ότι το κουρδικό ΡΚΚ άρχισε πολεμικές επιχειρήσεις για  να ανοίξει διάδρομο- διέξοδο προς στην θάλασσα της Μεσογείου.
Όπως γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης στο nikosxeiladakis.gr, στην περιοχή Seydikemer της επαρχίας Μούγλας, που βρίσκεται απέναντι από τα Ελληνικά νησιά, δόθηκε πραγματική μάχη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν σύμφωνα με τις Τουρκικές πληροφορίες 5 Κούρδοι αντάρτες, ενώ δεν αναφέρουν πληροφοριες για θύματα στις Τουρκικές δυνάμεις.
Το Κουρδικό ένοπλο απόσπασμα εντοπίστηκε στην εθνική οδό Μούγλας Αττάλειας όταν, όπως αναφέρουν οι τουρκικές πληροφοριες, 15 ένοπλοι Κούρδοι κυκλοφορούσαν με δυο οχήματα που εντοπίστηκαν από την Στρατοχωροφυλακή και ακολούθησε η αιματηρή σύγκρουση.
Πρώτη φορά, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, σημειώνεται μάχη με Κούρδους σε μια τέτοια περιοχή γεγονός που δείχνει ότι ο εσωτερικός πόλεμος όσο πάει διευρύνεται σε όλο και περισσότερες περιοχές της Τουρκίας προς τα δυτικά.

Σχόλια