ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ. ΦΟΒΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΑΣ

ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ 800 ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΣΟΒΑΡΑ. ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ. ΞΥΛΟ. ΕXEI ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΕΚΘΕΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΡΑΧΟΪ.
ΕΚΠΛΗΚΤΗ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑΣ. ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗ ΚΑΙ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ. ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΥΧΤΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ. ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ.    
Την άμεση παραίτηση του απεσταλμένου της Ισπανικής κυβέρνησης στην Καταλονία Ενρίκ Μίγιο ζήτησε η τοπική κυβέρνηση. «Είπαμε ότι ο λαός της Καταλονίας θα ψηφίσει, και ψηφίζει στο 73% των εκλογικών κέντρων. Απαιτούμε την άμεση παραίτηση του Μίγιο για κρατική βία. Ζητούμε από τον κόσμο να υπερασπιστεί το θεμελιώδες δικαίωμά του. Η Καταλονία ψηφίζει» ανέφερε το πρωί σήμερα ο εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης Τζόρντι Τουρούλ.  «Όλος ο κόσμος βλέπει τη βία της κεντρικής κυβέρνησης», συνέχισε.

«Ως δήμαρχος της Βαρκελώνης, ζητώ να τερματιστούν άμεσα οι επιθέσεις της αστυνομίας εναντίον του ανυπεράσπιστου πληθυσμού», αναφέρει η δήμαρχος Άντα Κολάου σε δήλωση που εξέδωσε το απόγευμα.
 Παραίτηση Ραχόι ζητά ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Άρτουρ Μας. Όπως δήλωσε στην ισπανική τηλεόραση, ο Ραχόι πρέπει να παραιτηθεί άμεσα. Είναι υπεύθυνος ενός κράτους βίας. Είναι αυταρχικός και καταπιεστής.
Και ενώ οι αντιδράσεις είναι συνεχείς απο κόμματα και οργανώσεις απο ολόκληρο τον κόσμο  έως και αυτή την ώρα οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί επέλεξαν την σιωπή απέναντι στην πρωτοφανή αστυνομική βία.



Σχόλια