ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑ......


Μεταφέρθηκε και στα σχολεία η χειρότερη πολιτική κρίση που έχει βιώσει η Ισπανία και συνεχίζεται μετά το δημοψήφισμα για ανεξάρτητη Καταλονία μετά το τέλος του στρατιωτικού καθεστώτος του Φράνκο το 1981. Μετά την απαράδεκτη αστυνομική βία, ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας κοινότητας, βλέπει με θετικό μάτι τη θέληση ενός λαού για ανεξαρτησία.
 << Σήμερα δεν μπορώ να σας κάνω μάθημα. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Η αμάθεια της Εθνοφυλακής έγινε πασιφανής. Το μόνο που γνωρίζουν είναι να δέρνουν>>, είπε καθηγητής στους μαθητές του.
 <<Θα είσαι ευχαριστημένος με όσα έκανε χθες ο πατέρας σου>>,  είπε σε μαθητή Καταλανός καθηγητής γιό Εθνοφύλακα, μέσα στην τάξη.
 <<Η κόρη μου είναι 15 χρονών και αντέδρασε. Εγώ την είχα προειδοποιήσει για την κατάσταση, πως τα πράγματα θα ήσαν τεταμένα και να μην εκνευριζόταν εάν της έλεγαν κάτι. Όμως δεν μπόρεσε να κρατηθεί. Αυτή έχει γεννηθεί στην Καταλονία>>. Τους είπε πως αυτό είναι άδικο, όμως γενικευόταν και έτσι ζήτησε την άδεια να φύγει. Της είπαν να τους αδειάσει τη γωνιά, είπε στην  El Pais πατέρας μαθήτριας που από το 2003 ζει στον Σαντ Αντρέου.

Γονείς, καθηγητές και Δημοτικές αρχές, μιλάνε για μεμονωμένες περιπτώσεις, εκφράζουν όμως την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις. 


Το ρεύμα υπέρ της ανεξαρτησίας δυνάμωσε στην Καταλονία από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και εξαιτίας της ακύρωσης του ειδικού καθεστώτος που παραχωρούσε ευρείες αυτονομίες στην περιοχή.


Σχόλια