ΥΠΟΘΕΣΗ C41 ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ Μ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ


Tο 2004 η Αθήνα τέθηκε σε επιτήρηση, με πρόσχημα τη διοργάνωση των πιο ακριβών Ολυμπιακών Αγώνων από την πιο μικρή χώρα στην ιστορία των διοργανώσεων και αγόρασε το πιο ακριβό σύστημα ασφαλείας, το C4I, που δεν λειτούργησε ποτέ. Το κόστος ανήλθε στα 259.032.250 ευρώ.
Την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I είχε αναλάβει η Αμερικάνικη κοινοπραξία SAIC με  την εταιρεία Siemens.
Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, δείχνει το δρόμο προς το εδώλιο με βούλευμά του, σε 18 εμπλεκόμενα πρόσωπα, πρώην στελέχη της μητρικής Siemens και της Γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την κατηγορία τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009  δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος ασφαλείας C4I.
Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Παραπέμπεται σε δίκη για τις βαρύτατες κατηγορίες της ενεργητικής δωροδοκίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της ηθικής αυτουργίας. Το Συμβούλιο Εφετών αποφάνθηκε να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου και του Διονύση Δενδρινού για το αδίκημα της απάτης.
Το Συμβούλιο Εφετών όχι μόνο διατηρεί την ισχύ των ενταλμάτων σύλληψης  σε βάρος των Μιχάλη Χριστοφοράκου, Michael Kutscheneuter και R.Siekatzek αλλά διατάσσει εφόσον συλληφθούν την προσωρινή τους κράτηση. Αίρει τους περιοριστικούς όρους σε βάρος του Διον. Δενδρινού που του είχαν επιβληθεί στο παρελθόν  και τη δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων και του επιβάλει για τις πράξεις για τις οποίες παραπέμπεται καταβολή εγγυοδοσίας 80.000 ευρώ και εμφάνιση μία φορά το μήνα σε ΑΤ.

Επιβάλει κατά πλειοψηφία στους R.Maghew και Gr. Clark εγγυοδοσία 80.000 ευρώ και στους Γεώργιο Καραμάνη, Εμμανουήλ Βαρδάκη, Ελευθέριο Λώλο, Γεράσιμο Βασιλάτο, Παναγιώτη Αναστόπουλο, Ιωάννη Πετρόπουλο και Παναγιώτη Μέρτη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Οι Ελ. Λώλος , Γερ. Βασιλάτος, Παν. Αναστόπουλος, Ιωα. Πετρόπουλος και Παν. Μέρτης θα δικαστούν και για άμεση συνέργεια σε απιστία στην υπηρεσία κατά του Ελληνικού Δημοσίου και για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης από κοινού και κατ΄εξακολούθηση.
Για την υπόθεση θα δικαστούν και οι Γ. Καλδής, Αλ. Λέτσας, Σάββας Γιαννακάκης, Αθ, Ράμμος και Βασίλειος Τυρογαλάς για άμεση συνέργεια από κοινού σε ενεργητική δωροδοκία και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις.



Σχόλια

  1. Αφου δεν υπαρχει Πολιτικη βουληση, και η δικαιοσυνη ειναι τοσο μαλθακη και ακαμτη, δεν θα γεινει Τ Ι Π Ο Τ Α.. Μπλα μπλα μπλα, και απο τιγανητα Τιποτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου