ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ


Οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή  ότι κυοφορείται νομοθετική πρωτοβουλία για την επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, σκοντάφτουν στις απαιτήσεις του ΔΝΤ που πιέζει για την άρση της, αλλά και  στις τράπεζες, οι οποίες καίγονται για αποτελέσματα είσπραξης κόκκινων δανείων, προκειμένου να αποφύγουν  ελέγχους στους ισολογισμούς τους.
 Η μόνη προστασία που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ο νόμος Κατσέλη, η ισχύς του οποίου παύει από αρχές του 2019. Όπως τονίζει στον Ελεύθερο Τύπο ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Αναστασόπουλος, οι δανειολήπτες, χάνουν το δικαίωμα να διασώσουν την κατοικία τους με τις προϋποθέσεις που ισχύουν σήμερα, εφόσον δεν δοθεί παράταση της συγκεκριμένης προθεσμίας.
Να σημειωθεί ότι από τον προσεχή Ιανουάριο όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πληστειριασμοί μιας και η διαδικασία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της μετάβασης από το αναλογικό στο ηλεκτρονικό μοντέλο. τονίζει στον Ελεύθερο Τύπο ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Αναστασόπουλος Δεν αποκλείεται ότι μεταξύ των ακινήτων που θα βγουν μαζικά σε πλειστηριασμό να είναι και ακίνητα πρώτης κατοικίας.
  
Στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό λαμβάνουν μέρος υποψήφιοι πλειοδότες που έχουν προηγουμένως πιστοποιηθεί στα ηλεκτρονικά συστήματα πλειστηριασμών. Κάθε υποψήφιος πλειοδότης δηλώνει τη συμμετοχή του σε συγκεκριμένο πλειστηριασμό, σύμφωνα με τους όρους αυτού, αφού έχει καταβάλει την απαιτούμενη εγγύηση, το τέλος χρήσης των συστημάτων και έχει υποβάλει ηλεκτρονικά πληρεξούσιο μέχρι ώρα 15.00, δύο εργάσιμες ημέρες πριν από την ορισθείσα ημέρα του πλειστηριασμού.
Έπειτα, ο υπάλληλος του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού ελέγχει τα υποβαλλόμενα αρχεία, διαπιστώνει με πράξη του μέχρι ώρα 17.00 της προηγούμενης του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού ημέρας την τήρηση των διατυπώσεων και υποβάλλει στα ηλεκτρονικά συστήματα πλειστηριασμού κατάλογο των υποψήφιων πλειοδοτών που δικαιούνται να λάβουν μέρος. Διενεργείται με επιμέλεια συμβολαιογράφου ημέρα Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή, από τις 10.00 έως τις 14.00 ή από τις 14.00 έως τις 18.00, ενώ δεν μπορεί να γίνει από 1η Αυγούστου έως 31 Αυγούστου, καθώς και την προηγούμενη και την επόμενη εβδομάδα της ημέρας των εκλογών.
Τι μπορεί να κάνει ο δανειολήπτης: Ο οφειλέτης μπορεί να προσβάλει τη διαδικασία του πλειστηριασμού μέσα σε 30 ημερολογιακές ημέρες εάν πρόκειται για κινητά πράγματα ή σε 60 ημέρες εάν πρόκειται για αναπλειστηριασμό και εντός 60 ημερών εάν πρόκειται για ακίνητα από τη μεταγραφή της κατακυρωτικής έκθεσης.

Σχόλια

  1. Ξερετε καμμια χωρα της Ε.Ε που να μην γινονται κατασχεσεις ? ολοι αυτοι που φωναζουν ειναι υπερ της εξοδου της χωρας απο την Ε.Ε η' θα ψηφισουν Κουλη ? και αυτα που βαζεις απο Τσιπρα ειναι απο τις πρωτες εκλογες τον Σεπτεμβριο δεν ελεγε τετοια.
    Για να δουμε οταν γινουν εκλογες ποσοι θα ψηφισουν αντιμνημονιακα.
    Αληθεια υπαρχουν αντιμνημονιακα κομματα και ποια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου