ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Η ΜΗΠΩΣ (ΑΝΤ)ΕΘΝΙΚΗ (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ??

 

Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση την τροπολογία για την αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr πολλοί σύλλογοι της μουσουλμανικής μειονότητας ετοιμάζουν αιτήσεις προς τα Πρωτοδικεία σε ολόκληρη την Θράκη και φυσικά νέα καταστατικά, προκειμένου να μετονομαστούν σε Τουρκικά, αφού ο νόμος θα τους δίνει αυτό το δικαίωμα. Την προσπάθεια συντονίζουν άνθρωποι του Τουρκικού Προξενείου.

Μόλις λοιπόν η συγκεκριμένη διάταξη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα αρχίσουν να κατατίθενται ομαδικές αιτήσεις όχι μόνο στους νομούς της Θράκης, συλλόγων με την επωνυμία Τουρκικός, ενώ μέχρι τώρα αυτό δεν συνέβαινε.

Η συνθήκη της Λωζάννης αναφέρεται  σε μουσουλμανική μειονότητα, αλλά ο σκοπός των Τούρκων, είναι να θέσουν θέμα αναγνώρισης τουρκικής μειονότητας στην Θράκη, τη Ρόδο και την Κω. 

Αναμένουμε να δούμε τι θα κάνουν οι βουλευτές κατά κύριο λόγω της Θράκης και ιδιαίτερα ο κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος έδωσε αγώνα εναντίον της προπαγάνδας του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και των πρακτόρων της Άγκυρας στη Θράκη.

 

 

Σχόλια