ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

Η Τουρκία απαγόρευσε στα τουριστικά της πλοία να επισκέπτονται τα Ελληνικά νησιά.

Δεν άρεσαν στην Τουρκία οι έλεγχοι απο τις Ελληνικές λιμενικές αρχές σε Τουρκικά τουριστικά πλοία που πραγματοποιούσαν όπως αποδείχθηκε, παράνομα εσωτερικές κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά.

Ανακοίνωσε ότι από 12 Οκτωβρίου απαγορεύονται τα δρομολόγια από τα Τουρκικά λιμάνια προς την Ελλάδα, με επιβατηγά και εμπορικά πλοία. Τα Ελληνικά νησιά δεν θα έχουν πλέον τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα απέναντι Τουρκικά παράλια.
Λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης στα Ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στην Κω και την αντίστοιχη μικρότερη κίνηση στα Τουρκικά παράλια, ιδιοκτήτες Τουρκικών τουριστικών σκαφών πήγαιναν ως επισκέπτες στα νησιά και σε συνεργασία με Έλληνες επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα επιβίβαζαν επισκέπτες, κάνοντας με άλλα λόγια πειρατικά δρομολόγια.
Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από τις Ελληνικές αρχές αποκάλυψαν την απαράδεκτη κατάσταση.
Έγιναν διαπραγματεύσεις για να βρεθεί μία νόμιμη λύση, όμως ο έλεγχος και η απαγόρευση απόπλου σε ένα μήκους 35 μέτρων Τουρκικό ιστιοπλοϊκό κρουαζιερόπλοιο που λειτουργούσε με τον παραπάνω περιγραφόμενο τρόπο προκάλεσε την Τουρκική αντίδραση.
Στελέχη της Τουρκικής αυτοδιοίκησης και των εμπορικών επιμελητηρίων της περιοχής μιλάνε για καταστροφική για τις τοπικές οικονομίες απόφαση. Πολιτικοποιούν μάλιστα την κατάσταση, συνδέοντας την με το ότι τα Μικρασιατικά παράλια αποτελούν το σκληρό πυρήνα της αντιπολίτευσης, εναντίον των μέτρων Ερντογάν.

Σχόλια