ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

ΜΑΧΗ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΩΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ.  

Πάνω απο 230 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κεντρικό Μεξικό εξαιτίας του ισχυρού σεισμού 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο οποίος έπληξε την περιοχή την Τρίτη, σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση του επικεφαλής της πολιτικής προστασίας της χώρας, οι νεκροί στην πόλη του Μεξικού είναι 86, στην πολιτεία Μορέλος 71, στην Πουέμπλα 43, στην Εντομέχ12, 4 στην Γκερέρο και  στην Οαχάκα ένας, αλλά δυστυχώς ο αριθμός των θυμάτων μεγαλώνει. 

Ο σεισμός ισοπέδωσε εκατοντάδες κτίρια. Πάνω απο 40 στην πρωτεύουσα. Σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια, ενώ εκατομμύρια πολίτες δεν έχουν ηλεκτροδότηση. Σημειώθηκαν πολλές διαρροές αερίου ενώ σε αρκετές περιπτώσεις σημειώθηκαν και πυρκαγιές.

 Ο υπουργός Εσωτερικών Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο Τσονγκ δήλωσε ότι τα σωστικά συνεργεία δουλεύουν με μεγάλη προσοχή, χρησιμοποιώντας αξίνες και φτυάρια, διότι όπως ανέφερε:
Έχουμε κάποια κτίρια που κατέρρευσαν στα οποία κατά τις πληροφορίες μας μπορεί να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι μέσα. 
Αυτή την ώρα τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν παιδιά που είναι παγιδευμένα στα συντρίμμια σχολείου στο κέντρο της πόλης του Μεξικού. Περισσότεροι από 500 στρατιώτες και 200 αστυνομικοί εργάζονται στο σημείο, καλώντας συχνά το πλήθος να σωπάσει, καθώς αναζητούν ήχους ζωής μέσα στα συντρίμμια.
Ανάμεσα στους επιζώντες βρίσκεται ένα μικρό κορίτσι, το οποίο έχει εγκλωβιστεί στα ερείπια αλλά έχει επικοινωνία με τους διασώστες.
Χθές το πρωί, μέλη σωστικών συνεργείων είπαν πως ένας δάσκαλος και δυο μαθητές έστειλαν μηνύματα με τα κινητά τους κάτω από τα συντρίμμια. 
Τα μέλη των σωστικών συνεργείων σε ολόκληρη την πληγείσα περιοχή βοηθούν εθελοντές και πολίτες, ενώ χρησιμοποιούνται σκυλιά, κάμερες και ανιχνευτές κίνησης και θερμότητας για τον εντοπισμό ανθρώπων που μπορεί να είναι ακόμη ζωντανοί.
Η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, στέλνει μια ομάδα διασωστών, κατόπιν αιτήματος της Μεξικανικής κυβέρνησης. Ενισχύσεις φθάνουν από τον Παναμά, τη Χιλή, το Ισραήλ, το Ελ Σαλβαδόρ. 
 Ο πρόεδρος της χώρας με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του κάλεσε τον κόσμο να διατηρήσει την ψυχραιμία του, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες στην παρούσα φάση θα εστιαστούν στον εντοπισμό των εγκλωβισμένων στα κτίρια που έχουν καταρρεύσει. 
Πρός το παρόν 52 άνθρωποι είχαν διασωθεί μέσα από τα ερείπια στην Πόλη του Μεξικού, η οποία έχει και τον μεγαλύτερο απολογισμό θυμάτων.

 

Σχόλια