ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S-400


Όπως ανέφερε πριν απο λίγο η ιστοσελίδα www.pentapostagma.gr, υπεγράφη το συμβόλαιο για πώληση των Ρωσικών πυραύλων S-400 στην Τουρκία. 

Οι ΗΠΑ είχαν δηλώσει ότι αντιμετωπίζουν με ανησυχία το συγκεκριμένο θέμα. «Μια απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 θα συνιστούσε αιτία ανησυχίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες», είχε δηλώσει ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε τότε αντιδράσει δηλώνοντας: Γιατί ανησυχούν; Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να λαμβάνει ορισμένα μέτρα για να προασπίσει τη δική της ασφάλεια. Όσον αφορά τη χρήση άλλων οπλικών συστημάτων δεν εκδηλώνουν καμία ανησυχία, αλλά στην περίπτωση των συστημάτων S-400 δείχνουν.

Το S-400 είναι το αντιπυραυλικό σύστημα νέας γενιάς της Ρωσίας που μπορεί να φέρει τρεις διαφορετικούς τύπους πυραύλων ικανούς να καταστρέφουν στόχους στον αέρα. Είναι σχεδιασμένο για να εντοπίζει και να καταστρέφει διάφορους στόχους, από αναγνωριστικά αεροσκάφη μέχρι βαλλιστικούς πυραύλους.

Σχόλια