ΕΠΕΝΕΒΗ ΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ


Αντιδρά στο προεδρικό διάταγμα Γαβρόγλου, ως προς τον εκκλησιασμό, τις ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών και τον εορτασμό της γιορτής των Τριών Ιεραρχών το ΣτΕ με την υπ΄ αριθμόν  140/2017 γνωμοδότησή του.
 Η διάταξη αναφορικά με το θέμα του εκκλησιασμού των μαθητών του δημοτικού που προβλέπει ότι η πραγματοποίησή του γίνεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, είναι ατελής, αόριστη και επιτρέπει τη χωρίς κριτήρια παντελή κατάργηση του εκκλησιασμού, αφού δεν προσδιορίζονται οι ημέρες ή τα γεγονότα επ’ ευκαιρία των οποίων είναι ενδεδειγμένο να πραγματοποιείται εκκλησιασμός.  Το υπουργείο Παιδείας μετά απο αυτή την εξέλιξη αναγκάστηκε να αντιδράσει και  διαψεύδει κατηγορηματικά ότι καταργείται ο εκκλησιασμός.
Για το μάθημα των Θρησκευτικών που σύμφωνα με το διάταγμα θα διδάσκεται μία ώρα την εβδομάδα στην Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη, οι σύμβουλοι επισημαίνουν ότι εκκρεμεί αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ. Εάν γίνει δεκτή θα πρέπει το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε τροποποιήσεις.
Για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, ζήτημα αντισυνταγματικότητας θέτουν οι σύμβουλοι Επικρατείας καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη συμμετοχή ή όχι των ετερόδοξων και αλλόθρησκων σε αυτόν.

Σχόλια