ΤΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ !!!! ΝΤΡΟΠΗ

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !!

Ως τώρα προβλεπόταν να γίνεται επίσημη Έπαρση της Σημαίας με ωδή του Εθνικού ύμνου κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα.
 Με το Προεδρικό Διάταγμα του υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ορίζεται στο άρθρο 3 παράγραφος 7 μόνο ότι << η Σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες >>.
 Το υπουργείο Παιδείας λοιπόν καταργεί από τα δημοτικά σχολεία το έως τώρα τελετουργικό βάσει του οποίου τα παιδιά τραγουδούσαν τον Εθνικό Υμνο με το βλέμμα στη Γαλανόλευκη.
Οι μαθητές το πρωί δεν θα λένε τον Εθνικό Υμνο, ούτε Έπαρση της Σημαίας θα γίνεται. Η Σημαία  θα μένει μόνιμα αναρτημένη στον ιστό, όπως γίνεται σε όλα τα δημόσια κτήρια.
 Σχετικά με την πρωινή προσευχή στο προαύλιο του σχολείου, παρ' ότι κάποιοι ήθελαν να κοπεί και αυτή, τελικά δεν κόπηκε από το πρόγραμμα, αλλά ορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 18 ότι << πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν >>.
Το υπουργείο Παιδείας έβαλλε τέλος και στη διαγωγή των μαθητών, καθώς στο νέο νομοσχέδιο  που ψηφίστηκε  αναφέρεται ότι << κανένας χαρακτηρισμός που αφορά τη διαγωγή των µαθητών δεν αναγράφεται στους τίτλους σπουδών, ιδίως στα
απολυτήρια, καθώς και τα αποδεικτικά απόλυσης, τα αποδεικτικά και πιστοποιητικά σπουδών >>. 
Για τους μαθητές που φοίτησαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου, τα πιστοποιητικά θα εκδίδονται  χωρίς την αναγραφή του χαρακτηρισμού της διαγωγής.

Σχόλια